Ελληνικό μουσικό άλμπουμ στην κορυφή της Ευρώπης

NAFTEMPORIKI.GR
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 11:14
Τελευταία Ενημέρωση : 10/09/2012 11:31

Στο νούμερο ένα των World Music Charts Europe, της επίσημης λίστας με τους καλύτερους δίσκους που δημοσιεύει κάθε μήνα η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνιών της EBU (European Broadcasting Union), βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο καινούργιος δίσκος «Greekadelia» της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη.
Ένα καλό νέο από την Ελλάδα
Αν και ο δίσκος κυκλοφόρησε μόλις φέτος τον Ιούνιο, έχουν ήδη γραφτεί γι' αυτόν ενθουσιώδεις κριτικές από τις εγκυρότερες εφημερίδες και μουσικά περιοδικά της Ευρώπης (Guardian, Independent, Financial Times, Songlines, Folk Roots κ.α.). Οι πιο πολλές μάλιστα από αυτές ξεκινούν την κριτική τους με τα λόγια: «Επιτέλους ένα καλό νέο από την Ελλάδα».
Δεύτερη φορά στην κορυφή
Η διάκριση είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι των μουσικών, καθώς η EBU είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο ραδιοτηλεοπτική ένωση, η δε δισκογραφική λίστα από τις πιο γνωστές και έγκυρες στην Ευρώπη. Έρχεται, δε, να επισφραγίσει την πετυχημένη καλλιτεχνική πορεία τους για δεύτερη φορά, καθώς μόνο άλλος ένας ελληνικός δίσκος έχει βρεθεί στην κορυφή του διάσημου καταλόγου: «Τα Μυστικά των Βράχων», πάλι της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, τον Ιανουάριο του 2003.