Ένα μέσο μετακίνησης που χωράει...σε μία τσάντα!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται στην κυριολεξία αγώνας δρόμου μεταξύ των ομάδων σχεδιασμού και ολοένα προκύπουν νέα και πρωτότυπα μέσα ατομικής μετακίνησης, τα οποία έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση απο το κοινό.

Η αρχή έγινε φυσικά με το Segway, το οποίο πήρε γρήγορα το δρόμο της μαζική παραγωγής και πλέον το συναντάμε σε πολλούς χώρους όπως μουσεία και διάφορα αξιοθέατα. η Lexus επιχείρησε και εκείνη με τη σειρά της να λανσάρει ένα hoverboard, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως, καθώς το γεγονός οτι λειτουργεί μόνο πάνω σε μεταλλική επιφάνεια φαίνεται πως απογοήτευσε πολλούς.

Μία νέα πρόταση όμως ήρθε για να ταράξει τα νέρα, απο τον Ιάπωνα ερευνητή Kuniako Saito που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο πολλά χρόνια.Κατάφερε λοιπόν να δημιουργήσει ένα πατίνι με μπαταρία λιθίου που προσφέρει αυτονομία δώδεκα χιλιομέτρων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Το καινοτόμο πατίνι που ονομάζεται WalkCar, έχει το μέγεθος ενός λάπτοπ και χωράει φυσικά σε οποιαδήποτε τσάντα, ενώ το βάρος του φτάνει τα 3 κιλά.

Tags: