Αναλυτές αναμένουν από την Apple για το 2017 πολύ γυαλί και ένα… iPhone 8

Ήδη από τις αρχές του μήνα η KGI Securities είχε δημοσιεύσει μία ανάλυση που «έβλεπε» την Apple να λανσάρει συνολικά τρεις συσκευές iPhone μέσα στο 2017, εκ των οποίων η μία συσκευή θα είχε μια σειρά premium χαρακτηριστικών.

Σε εκείνη την ανάλυση προβλεπόταν ότι το premium μοντέλο θα ήταν ένα iPhone 8 με OLED οθόνη διαγωνίου 5,8 ιντσών το οποίο θα ενσωμάτωνε μια σειρά από πρόσθετα τεχνολογικά καλούδια παίρνοντας έτσι τον χαρακτήρα της επετειακής συσκευής για τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του αρχικού iPhone.

Αντίστοιχα, η Barclay σε δική της ανάλυση προβλέπει ότι το iPhone 8 θα έχει οθόνη μέχρι τις 5,2 ίντσες και πρακτικά ανύπαρκτα περιθώρια. Αντίθετα, η ιαπωνική Nikkei προβλέπει ότι θα υπάρξουν τρεις εκδόσεις του iPhone 8 με το κορυφαίο να έχει OLED οθόνη στις 5,5 ίντσες.

Η KGI Securities επανέρχεται στο θέμα με νέα της ανάλυση όπου προβλέπεται αυτή τη φορά ότι η Apple θα διατηρήσει τις ονομασίες iPhone 7s και iPhone 7s Plus για τα μοντέλα του 2017 στις 4,7 και 5,5 ίντσες, αντίστοιχα. Οι εν λόγω οθόνες θα είναι τεχνολογίας LCD, θα χρησιμοποιείται ο νέος επεξεργαστής A11 και θα υπάρχει κάλυψη των συσκευών από γυαλί.

Επικάλυψη γυαλιού θα έχει και το τρίτο μοντέλο που αναμένεται να λανσάρει η αμερικανική εταιρεία, το οποίο θα διαθέτει κυρτή (στα δύο άκρα) οθόνη OLED με διαγώνιο 5,8 ιντσών και σύμφωνα με την KGI θα είναι η μόνη συσκευή με την ονομασία iPhone 8.

Σύμφωνα με την ανάλυση, το γυαλί επιλέγεται κυρίως γιατί επιτρέπει την ταχύτερη ασύρματη φόρτιση, σε αντίθεση με τις μεταλλικές κατασκευές που φέρονται να έχουν πιο χαμηλές ταχύτητες ασύρματης φόρτισης. Επιπλέον, η ανάλυση αναφέρεται και στους υπό-κατασκευαστές της Apple, με την Foxconn (προφανώς λόγω Sharp) να αναλαμβάνει την OLED οθόνη του iPhone 8 και την Pegatron να αναλαμβάνει τον τομέα της ασύρματης φόρτισης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MacRumors ενδέχεται η ικανότητα ασύρματης φόρτισης να έρθει για ορισμένα μόνο μοντέλα το 2017 και να υιοθετηθεί πλήρως από την Apple από το 2018 και έπειτα.