Διόρθωση σοβαρού κενού ασφαλείας του Windows Defender

H Microsoft προέβη στη διόρθωση ενός σημαντικού κενού ασφαλείας που παρουσίαζε μέχρι σήμερα ο Windows Defender.

Σύμφωνα με τις απόψεις των αναλυτών που αναφέρει το Engadget, το κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί στον Windows Defender ήταν ικανό να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να αποκτήσει έλεγχο στοιχείων του υπολογιστή με ένα απλό email που δεν έχει ανοίξει ο χρήστης. Το Security Response Center της Microsoft έσπευσε να λάβει τα μέτρα του για την καταπολέμηση του προβλήματος, μέσα από το λανσάρισμα του κατάλληλου Update που είναι διαθέσιμο για Windows 7, 8.1, RT και φυσικά τα 10.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στη μηχανή προστασίας από malware του Windows Defender, η οποία μπορούσε να ξεγελαστεί έτσι ώστε να τρέξει τον κακόβουλο κώδικα που βρίσκεται σε ένα email, σε μία ιστοσελίδα ή σε ένα άμεσο μήνυμα σε ένα chat. Για να είναι προστατευμένος κανείς, αρκεί να έχει ο Windows Defender μία μηχανή ελέγχου malware από την έκδοση 1.1.13704.0 και ανώτερη. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό όλοι οι κάτοχοι υπολογιστών Windows να τρέχουν τακτικά τα Windows Updates στο σύστημά τους.

Το κακόβουλο λογισμικό αυτό μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα από υπολογιστή σε υπολογιστή και αυτό είναι κάτι που το κάνει να φαίνεται αρκετά επικίνδυνο.