Η εφαρμογή Alexa του Amazon θα σας επιτρέψει σύντομα να εκφωνείτε εντολές χωρίς να πατάτε το μπλε κουμπί

Η Amazon κάνει μια μικρή αλλαγή στην εφαρμογή Alexa για iOS και Android. Σε λίγες μέρες δεν θα χρειαστεί πλέον να πατήσετε το μπλε κουμπί Alexa στην οθόνη σας για να πείτε μια φωνητική εντολή, αναφέρει το TechCrunch. Δυστυχώς, η νέα λειτουργία "ανοιχτής συνομιλίας" λειτουργεί προφανώς μόνο εάν εκκινήσετε την εφαρμογή και συνεχώς τη διατηρείτε ανοιχτή στο τηλέφωνό σας. Για μένα, δεν θα είναι πολύ χρήσιμο έως ότου μπορώ να χρησιμοποιήσω το Alexa στο iPhone μου χωρίς να το ξεκλειδώσω και να το ξεκινήσω πρώτα.

Εάν θέλετε πραγματικά ένα τηλέφωνο που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την Alexa ως βοηθό φωνής του τηλεφώνου σας, η Amazon πωλεί μια σειρά από επώνυμα smartphones "Alexa-Built In" όπου συνεργάζεται με κατασκευαστές Android όπως OnePlus, Motorola και Sony για να σας αφήσει να ξυπνήσετε την Alexa με τη φωνή σας. Εάν είστε σαν κι εμένα και δεν θέλετε να αφήσετε το iPhone σας, μπορείτε να εξαπατήσετε το Siri για να ξεκινήσει η εφαρμογή Alexa: πρώτα πείτε "Hey Siri, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa", ξεκλειδώστε το iPhone σας και, στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να ρωτήσετε την Alexa να κάνει πράγματα. Δεν θα χρειαστεί να αγγίξετε το iPhone σας εάν έχετε Face ID. απλώς δώστε μια γρήγορη ματιά για ξεκλείδωμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη φωνή του Damian Mehers σε μια εφαρμογή Can, η οποία σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή λέγοντας "Alexa", αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συντόμευση Siri.

Οι φωνητικές εντολές ανοιχτής ακρόασης παρέχουν ευκολία στους καταναλωτές που κάνουν πολλές εργασίες ή έχουν τα χέρια τους γεμάτα, προσφέροντας σε άτομα με κινητικότητα ή κινητικά προβλήματα έναν πιο προσιτό τρόπο χρήσης των συσκευών τους. Στους υπολογιστές με Windows, η Alexa είναι hands-free από πέρυσι. Η εφαρμογή Music της Amazon είχε επίσης λειτουργία hands-free από το 2017, επιτρέποντάς σας να ζητήσετε από την Alexa να παίξει μουσική χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας.