Η Apple ανακοινώνει το επετειακό iPhone στις 12 Σεπτεμβρίου

Η Apple φέρεται να έχει καταλήξει στην 12η Σεπτεμβρίου για να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση του επετειακού της smartphone, το οποίο έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε iPhone 8.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal επικαλούμενη αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι του δημοσιεύματος είχαν προηγηθεί και ανάλογες διαδικτυακές φήμες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μαζί με το «επετειακό» και εξαιρετικά προβεβλημένο iPhone 8 θα παρουσιαστούν επίσης δύο ακόμα συσκευές, οι οποίες πιθανά θα έχουν τις ονομασίες iPhone 7s και iPhone 7s Plus. Ενώ το iPhone 8, σύμφωνα τουλάχιστον με τη φημολογία των τελευταίων μηνών, θα ενσωματώνει προηγμένα χαρακτηριστικά δεν θα συμβαίνει το ίδιο και με τα δύο πρόσθετα μοντέλα, τα οποία θα κινούνται σε πιο συμβατικές σχεδιαστικές γραμμές.

Το iPhone 8 αναμένεται να κοστίζει περίπου 1000 δολάρια στη βασική του διαμόρφωση ενώ θα ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου η οποία θα αντικαθιστά (μάλλον) το Touch ID στο εμπρόσθιο μέρος. Επιπρόσθετα και τα τρία μοντέλα του 2017 θα υποστηρίζουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η Apple ενδέχεται να καθυστερήσει την εμπορική διάθεση του iPhone 8, παρά το γεγονός ότι η σταθερή πολιτική της εταιρείας είναι η εμπορική διάθεση να έρχεται περίπου στις 10 ημέρες ύστερα από την παρουσίαση της εκάστοτε συσκευής.

Τέλος, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό μαζί με την τριπλέτα των smartphones να παρουσιαστεί και ένα Apple Watch με ενσωματωμένο LTE chip το οποίο θα επιτρέπει την χρήση ανεξάρτητα από το κινητό τηλέφωνο. Επίσης, αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα TV box με ικανότητα υποστήριξης περιεχομένου σε ανάλυση 4K.