Η Huawei ξεκινά την αναβάθμιση του Mate 9 με την τεχνητή νοημοσύνη Alexa

Τον Ιανουάριο η Huawei είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση ότι θα φέρει στην τελευταία της ναυαρχίδα, το Huawei Mate 9, την τεχνητή νοημοσύνη Alexa της Amazon.

Αυτή η αναβάθμιση άρχισε να υλοποιείται από χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αναβαθμίσεις OTA (Over the Air) οι οποίες θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei Device USA, Zhendong Zhu «η νέα εφαρμογή Huawei Alexa θα προσθέσει έξυπνο φωνητικό έλεγχο στα ήδη πλούσια χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα με το Mate 9».

Μέσω της εφαρμογής Huawei Alexa ο κάτοχος ενός Mate 9 θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις στην τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής αλλά και να ελέγχει σημεία του «έξυπνου σπιτιού» όπως φώτα, θερμοστάτες, οικιακές συσκευές κλπ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 10.000 «ικανότητες» διαθέσιμες για την Alexa ενώ συνεχώς προστίθενται νέες.

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ικανότητες είναι το myFord Mobile μέσω του οποίου είναι εφικτή η εκκίνηση ή το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, πρακτικά από οπουδήποτε, απλά μέσω φωνητικών εντολών. Στις ικανότητες της Alexa περιλαμβάνονται και πιο απλά πράγματα όπως η ανάγνωση των υποχρεώσεων της ημέρας ή οι συμβουλές σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.