Η Samsung θέτει ως στόχο παραδόσεων τα 60.000.000 Galaxy S8

Η Samsung φέρεται να βάζει αρκετά ψηλά τον πήχη για το επερχόμενο Galaxy S8 αφού σχεδιάζει η παραγωγή του να φτάσει στις 60 εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κορεατικών μέσων, βασισμένων σε δηλώσεις προμηθευτών της Samsung, η εταιρεία πέρα από τον στόχο παραδόσεων 60 εκατομμυρίων συσκευών, έχει επίσης μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος από τον Μάρτιο για τα μέσα Απριλίου. Ήδη ένα δημοσίευμα τοποθετεί το λανσάρισμα του Galaxy S8 για τις 18
Απριλίου, σε ειδικό event που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Εάν ο στόχος παραδόσεων είναι αληθής, τότε φανερώνεται και το επίπεδο αυτοπεποίθησης της Samsung σχετικά με την επόμενη ναυαρχίδα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung παρέδωσε από 45 εκατομμύρια συσκευές Galaxy S5 (2014) και S6 (2015) ενώ οι παραδόσεις του Galaxy S7, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν στις 48 εκατομμύρια συσκευές. Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω συναντάμε το Galaxy S4 (2013) με παραδόσεις 70 εκατομμυρίων συσκευών και το Galaxy S3 (2012) με 65 εκατομμύρια συσκευές.

Όπως υποστηρίζει η κορεατική οικονομική έκδοση The Investor, η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Galaxy S8 τον Μάρτιο και να «στέλνει» στην αγορά περί τα πέντε εκατομμύρια συσκευές κάθε μήνα. Βέβαια, αρκετοί αναλυτές θεωρούν απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος παραδόσεων των 60 εκατομμυρίων συσκευών σε μία αγορά που βαίνει μειούμενη κάθε χρόνο. Επιπλέον, η Samsung έχει να αντιμετωπίσει και τον έντονο ανταγωνισμό, ειδικά από τους πολυάριθμους κινέζους κατασκευαστές.

Προφανώς ο υψηλός στόχος παραδόσεων εκ μέρους της Samsung υποκρύπτει την στόχευση με το Galaxy S8 και αρκετών πρώην κατόχων του «εύφλεκτου» Note 7. Είναι δηλαδή μία ευκαιρία για την κορεατική εταιρεία ώστε να συνέλθει οικονομικά μετά τις απώλειες που προκάλεσε η ανάκληση του τελευταίου phablet.

Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί ότι οι αρχικές προβλέψεις τοποθετούσαν την επίσημη παρουσίαση του S8 κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, τον Φεβρουάριο. Παρά τις παραπάνω αναφορές το σενάριο του MWC δεν θα πρέπει να βγει εντελώς από το πλάνο. Όπως αναφέρουν οι κορεατικές εφημερίδες, ενδέχεται η Samsung να έχει στη διάθεσή της αρκετές συσκευές για να πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση στη διάρκεια της έκθεσης και η εμπορική διάθεση να ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου.