Θα αντικατασταθεί το home button στο iPhone 8 με «function area»

Ενδεχομένως το επόμενο iPhone της Apple να εξαλείψει το «παραδοσιακό» home button και τον ενσωματωμένο Touch ID αισθητήρα αντικαθιστώντας το με την function area, δηλαδή μία περιοχή εικονικών πλήκτρων στη βάση της οθόνης.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της KGI Securities, την οποία δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα MacRumors. Πιο αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει ότι η νέα συσκευή θα διαθέτει οθόνη OLED διαγωνίου 5,8 ιντσών και ανάλυσης 2800×1242 pixels, αλλά μόνο το τμήμα διαγωνίου 5,15 ιντσών θα είναι το χρήσιμο τμήμα της οθόνης.

Το υπόλοιπο κομμάτι, που θα βρίσκεται στη βάση της οθόνης, θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση μίας σειράς εικονικών πλήκτρων. Οι αναλυτές της KGI θεωρούν ότι το iPhone 8/ iPhone X θα ενσωματώνει «άλλες βιομετρικές τεχνολογίες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τη σημερινή τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος». Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται ποιες θα είναι τελικά αυτές οι νέες τεχνολογίες.

Πάντως αρκετές φήμες μιλούν για υιοθέτηση αισθητήρα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού ή αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της KGI, η συσκευή με την OLED οθόνη των 5,8 ιντσών θα έχει φυσικό μέγεθος ανάλογο της σημερινής συσκευής με την οθόνη TFT-LED διαγωνίου 4,7 ιντσών, δηλαδή το iPhone 7. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η νέα συσκευή θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα ανάλογη του μεγαλύτερου σημερινού μοντέλου των 5,5 ιντσών (δηλαδή του iPhone 7 Plus).

Να υπενθυμίσουμε ότι σειρά φημών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι για το 2017 η Apple θα λανσάρει τρεις διαφορετικές συσκευές, οι δύο με οθόνες διαγωνίου 5,5 ιντσών και η τρίτη με οθόνη 4,7 ιντσών. Επιπλέον, υπάρχει η θεωρία ότι η Apple θα υιοθετήσει κυρτές οθόνες στα πρότυπα των μοντέλων Edge της Samsung.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Apple έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία για μία μέθοδο ενσωμάτωσης του αισθητήρα Touch ID «μέσα» στην οθόνη.