Κράνος με σύστημα πλοήγησης

Το πρώτο κράνος με απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης σε πλήρη οθόνη κατασκευάζει ο Ρώσος entrepreneur, Andrew Artischev, το οποίο θα ενημερώνει τον οδηγό και με πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Το LiveMap κράνος, εν αντιθέσει με άλλα είδη φακών/γυαλιών/κλπ., όπως το Google Glass, για παράδειγμα, στοχεύει να φέρει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο χρήστης στο κέντρο της οθόνης και όχι στην άκρη της περιφερειακής όρασης, όπως συνηθίζουν τα υπόλοιπα.

Η τεχνολογία για κάτι τέτοιο είναι σχετικά απλή. Το δύσκολο μέρος είναι να ενσωματωθεί σε κράνος που χρησιμοποιείται σε μοτοσυκλέτες. Τα κράνη αυτά χρειάζονται το αεροδυναμικό τους σχήμα, την ισορροπία, τη διατήρηση του σωστού βάρους κλπ. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το κράνος «έξυπνο» φυσικά και θα έρθουν ως επιβάρυνση, όμως ο Ρώσος κατασκευαστής του έχει σκοπό τη σωστή κατασκευή του.

Ο αναβάτης χρειάζεται να έχει πληροφορίες για την πλοήγηση, την ταχύτητα και τις επιδόσεις της μηχανής του με πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο από το να σκύβει για να δει, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την οδήγησή του.

Τo LiveMap θα λειτουργεί με Android, ενώ η τιμή του αναμένεται στα 2.000-2.500$. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Tags: