To πιο εξελιγμένο smartphone

Εχθές, ημέρα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα Ελλάδος 8 μμ., η Apple είχε αποκαλυπτήρια, παρουσιάζοντας τα πολυαναμενόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Για άλλη μια φορά, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον πλανήτη κατάφερε να αποδείξει, ότι όσο κι αν θέλουν να προβαίνουν σε ποικίλες προφητείες οι απανταχού δημοσιογράφοι και αναλυτές του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν κατέφεραν επιτυχώς να προλογίσουν αυτά που θα παρουσιάσει. Όντως, κάποιες από τις φήμες που κυκλοφορούσαν στα πηγαδάκια του Διαδικτύου, αποδείχθηκαν αληθινές σχετικά με την κάμερα και τα ακουστικά, εντούτοις ήταν πέρα για πέρα άστοχες. Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες το να προλογίσεις το τι θα παρουσιάσει η Apple λέγοντας απλώς «θα έχει διπλή κάμερα το νέο iPhone», δεν λέει απολύτως τίποτα.

Δεν λέει, για έναν απλό λόγο: η προφητεία αναφέρεται στην ύπαρξη της διπλής κάμερας και όχι στο τι πραγματικά θα προσφέρει στον χρήστη. Και εδώ είναι που η Apple για άλλη μια - συνεχόμενη - φορά εξέπληξε ευχάριστα, «βάζοντας τα γυαλιά» τόσο στους δήθεν προφήτες, αλλά και στις εταιρείες του ανταγωνισμού. Διότι, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έτσι απλώς «ξερά» να τα διαθέτει ένα smartphone, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία: το θέμα είναι τι κάνει με αυτά το Λειτουργικό Σύστημα, εν προκειμένω το iOS 10 και πόσο εύκολα/προσβάσιμα στην λειτουργία τους είναι για τον τελικό χρήστη.

Έχοντας λοιπόν, εδραιώσει την ματαιότητα των προσπαθειών μελλοντολογίας από τους διάφορους προφήτες, ας εξερευνήσουμε τι πραγματικά είναι τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Tags: