Στις 27 Οκτωβρίου η παρουσίαση των νέων MacBook από την Apple

Τέλος σε μια μακρά περίοδο αναμονής παρουσίασης νέων μοντέλων MacBook θα δώσει η Apple στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αλλά αξιόπιστες φήμες.
Τα νέα μοντέλα θα είναι τα πρώτα που κυκλοφορεί η εταιρεία μετά την τελευταία αναβάθμιση η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015, με μοναδική εξαίρεση το νέο χρώμα (Rose Gold) και τον ελαφρά καλύτερο επεξεργαστή που ενσωμάτωσε το MacBook 12' ιντσών τον περασμένο Απρίλιο. Αν και η Apple στηρίζεται κυρίως στις πωλήσεις του iPhone για το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της, εντούτοις η σειρά φορητών υπολογιστών της εταιρείας ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10% επί των συνολικών εσόδων.
 
Με βάση τη φημολογία, η σημαντικότερη ανακοίνωση στις 27 Οκτωβρίου θα είναι το νέο MacBook Pro που θα σηματοδοτήσει την πρώτη σημαντική αναβάθμιση από το 2012 ενός από τους δημοφιλέστερους φορητούς υπολογιστές της Apple. Μεγαλύτερο trackpad, μικρότερες διαστάσεις και πιο γρήγορο υποσύστημα γραφικών αναμένεται να είναι από τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου laptop σε συνδυασμό με την από καιρό φημολογούμενη δεύτερη οθόνη στη θέση των function πλήκτρων. Τα εικονικά αυτά πλήκτρα, θα διαθέτουν διαφορετικές λειτουργίες με το πάτημα τους ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχει ο χρήστης.
 
Η σειρά MacBook Air όπως φαίνεται δε θα καταργηθεί, με την Apple να αναβαθμίζει μόνο το μοντέλο των 13 ιντσών με την τελευταία γενιά επεξεργαστών Core i της Intel αλλά και με τη μοναδική διαθέσιμη θύρα να είναι τύπου USB-C. Χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγω για απόφαση της Apple να αντικαταστήσει τις USB θύρες με USB Type-C θύρες. Αν πιστέψουμε τις φήμες, δε θα πρέπει να περιμένουμε κάποια αλλαγή στην τεχνολογία της οθόνης, κάτι που θα δυσαρεστήσει σίγουρα αρκετούς.
 
Τέλος, ανανέωση θα υπάρξει και για τουλάχιστον ένα μοντέλο iMac, του συστήματος AIO (All-In-One) της Apple με διαθέσιμη επιλογή για τον χρήστη την ενσωμάτωση κάρτας γραφικών της AMD. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση νέου iMac θα έρθει μία ημέρα μετά την παρουσίαση της Microsoft στην οποία η εταιρεία θα αποκαλύψει ένα νέο Surface μοντέλο στα πρότυπα του iMac.