Το Microsoft Surface Pro LTE Advanced έρχεται τον Δεκέμβριο

Η ύπαρξη του νέου Surface Pro με υποστήριξη LTE Advanced είχε ήδη προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ κατά τη διάρκεια του χθεσινού Future Decoded επισημοποιήθηκε το λανσάρισμά του τον Δεκέμβριο.

Η συσκευή θα εξοπλίζεται με το μόντεμ Qualcomm X16 με ενσωματωμένες 20 συχνότητες για ανεμπόδιστη συνδεσιμότητα ουσιαστικά σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Το Microsoft Surface Pro LTE Advanced θα υποστηρίζει την τεχνολογία LTE Cat.9 που θα του επιτρέπει να επιτυγχάνει ταχύτητες download έως και 450Mbps.

Σύμφωνα με την ίδια την Microsoft θα είναι το «ταχύτερο LTE-enabled laptop της κατηγορίας του» καθώς ο ανταγωνισμός υποστηρίζει την τεχνολογία Cat.6 που επιτρέπει ταχύτητες download έως και 300Mbps.

Ο νέος φορητός της Microsoft θα καταστεί αρχικά διαθέσιμος σε επαγγελματικούς χρήστες από την 1η Δεκεμβρίου ενώ η διάθεσή του στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό θα πραγματοποιηθεί από το 2018.

Η έκδοση του Microsoft Surface Pro LTE Advanced με επεξεργαστή Core i5, 4GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 128GB θα κοστίζει 1149 δολάρια. Αντίστοιχα, η έκδοση με τον ίδιο επεξεργαστή αλλά με 8GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο 256GB SSD θα κοστίζει 1449 δολάρια.