Όταν ένας λαός δεν σέβεται τη γλώσσα του.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δύσκολη. Η κρίση, που άρχισε με τα πυροτεχνήματα του Γιωργάκη και συνεχίστηκε από όλους τους άλλους θιασώτες, που μέχρι να πάρουν την πρωτιά ήταν αντιμνημονιακοί και σε μια νύχτα κατάλαβαν ότι μόνο το μνημόνιο, που έφερε την πείνα... και την δυστυχία στην Ελλάδα, ήτανε η μόνη λύση, όταν και οι ίδιοι οι συντάξαντες τα του μνημονίου έλεγαν, ότι θα αποτύχει.

Αλλά, αυτά τα πολλά και η υπερμυθοποίηση του κάθε τι ξένου και της Ελληνικής υποτέλειας, έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ο γύφτος που λένε έβαλε γραβάτα και νόμισε ότι έγινε βαρόνος, όπως θα έλεγα.

Έτσι για χρόνια, ενώ η δουλειά ήταν το εργαλείο του Έλληνα και μέσα από αυτή έχτισε περιουσίες είτε με την δύσκολη δουλειά της ξενιτιάς, είτε με την ντόπια εργασία.

Και μετά ήρθανε τα όργανα. Κάθε τι Ελληνικό ήταν και άχρηστο. Έλα μωρέ λέγανε Ελληνικό είναι, άστο καλύτερα. Τι και αν είχαμε τα καλύτερο κρασί ..ο γύφτος έπινε σκοτς και ας ήτανε μπόμπα ..αλλά ήταν σκοτς ….ουίσκι, όχι Σκωτίας αλλά αυτό που σε πετάει τα σκώτια έξω. Και φυσικά παρατήσαμε και την παραγωγή και την εργασία αφού οι πολιτικοί προώθησαν όλα τα δικά τους παιδιά που δεν χρειάζονταν να δουλέψουν αλλά μόνο να έχουν κομματική ταυτότητα.

Αλλά το χειρότερο συντελέστηκε με την εγκατάλειψη της μάθησης, της ιστορίας και της Γλώσσας του τόπου. Μιας γλώσσας που εδώ και 5.000 χρόνια δίνει πολιτισμό. Τι και αν πήραμε δύο Νόπμπελ λογοτεχνίας, τι και αν υπήρχαν λόγιοι, που τους βγάζουν το καπέλο όλοι οι λαοί ..τι και αν έχουμε Θεοδωράκη και Ξαρχάκο, Χατζηδάκη και Λοΐζο ..εμείς ακούμε lady GAGA, γιατί απλώς μας κάνανε γκάγκα, όλους μας. Και στην πρώτη γραμμή τα ΜΜΕ. Αν ανοίξεις εκπομπή δεν θα δεις Ελληνικό τίτλο. « Dancing with the starς», όπου ανδρείκελα προσπαθούν να το παίξουν χορευτές. The voice of Greece, αυτή η μετάδοση γινότανε για προπαγανδιστικούς σκοπούς για τους ξένους από την ΕΡΤ που την κλείσανε ..τώρα την βγάλανε για τους αποχαυνωμένους Έλληνες σε ιδιωτική έκδοση. Όλοι αυτοί οι ειδήμονες δεν μπορούσαν τουλάχιστον να μεταφράσουν τον τίτλο. Και μετά τα τραγούδια βγαίνουν από συνθέτες και οι τραγουδιστές από την αξία και την απήχηση στον κόσμο …Νομίζω ακόμα και οι λαϊκοί καλλιτέχνες μας, όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Μπιθικώτσης, ο μεγάλος ο Μητροπάνος, η Μαρινέλλα, η Βίκυ Μοσχολιού, δεν νομίζω ότι θα είχαν ανάγκη από κριτές, που κρίνονται και οι ίδιοι για το έργο τους.

Και φυσικά λέω για κριτές που μπορεί να βγάλουν είδωλα. που είδαμε πολλές φορές να είναι σαν τις αναλαμπές τις μπόρας και να εξαφανίζονται μετά την εκπομπή. Αλλά τουλάχιστον, ενώ ξέρουμε ότι αυτέ οι εκπομπές, είναι απομιμήσεις και μάλιστα αισχρές ξένων εκπομπών, δεν θα μπορούσαν να τις μεταφράσουν τουλάχιστον, προς σεβασμό και των ακροατών που ίσως δεν ξέρουν ξένες γλώσσες …Αν και πολύ αμφιβάλω αν ξέρουν και ξένες γλώσσες και αυτοί οι ίδιοι ή όπως λέμε, τσατ- πατ τα καταφέρνουν.

Από την άλλη αν ακούσεις μετάδοση καλαθοσφαιρικού (μπασκετικού) αγώνα, εκεί είναι το χάος. Χθες άκουγα έναν αγώνα. Παίρνει την μπάλα από την Base line, δίνει assist, στον forward και πετυχαίνει καλάθι από την line των 3 μέτρων. Δεν μπορούσε να πει δηλαδή ο καράβλάχος, ότι ο παίκτης παίρνει την μπάλα από την βασική γραμμή δίνει στον επιθετικό και βάζει καλάθι από την γραμμή των 3 μέτρων. Η δεν έχει Finisher για την φάση και άλλα πολλά. Ή θα δούμε την φάση από reverse angle. Όχι, από άλλη ή αντίθετη οπτική γωνία. Ή όταν απευθύνονται στον προπονητή, δεν λένε προπονητά μου, αλλά coach..σαν να λέμε ότι ο goat βρήκε τον coach.

Ω θεέ μου, αν υπάρχεις κάνε το θαύμα σου και ρίξε, μια σταλιά μυαλό στα άδεια αυτά κρανία μήπως και δουν λίγο φως …μια σταλιά γιατί παραπάνω μπορεί να παρεξηγηθεί και η νοημοσύνη, για το που πηγαίνει το μυαλό.

Αν αυτός είχε την παραμικρή κουλτούρα και γνώση του τι έλεγε, τότε θα αυτοκτονούσε. Αν είναι δυνατόν αυτοί που διοικούν αυτές τις εταιρίες, να αφήνουν αυτούς τους φονιάδες της κουλτούρας και της γλώσσας ατιμώρητους. Ή αν αυτοί θέλουν να επιδείξουν την μεγάλη τους μόρφωση στις ξένες γλώσσες. Το να μπερδεύεις τις γλώσσες και να πετάς αρλούμπες μόνο ο Γύφτος θα το έκανε. Και εδώ φαίνεται η κομπλεξικότητα του ανθρώπου που θεωρεί ότι με την χρήση αυτών των όρων θα ανεβάσει το επίπεδο των γνώσεων του …γιατί Αμερικανοφέρνει ..

Όχι, μόνο αν είσαι κομπλεξικός, δεν αποδέχεσαι την χώρα σου και την καταγωγή και θεωρείς τους άλλους ανώτερους ….αλλιώς μένεις στην κομπλεξικότητα σου και στην γελοιότητα των λεγομένων σου. Και φυσικά δεν εννοώ ρατσιστικά το γύφτος …γιατί δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους Αλλά ο καράβλαχος είχε και στο κατσικοχώρι του base line ή η μάννα του, του έλεγε «πάνε να αρμέξεις την κατσίκα να πιούμε γάλα, μην σε πάρει ο διάολος». Αλλιώς θα του έλεγε.. ”go μουρέ, να αρμέξs την goat για να πιούμ milk, μην σε πάρ ο Devil” ή «πουτ the κοτ down, μην σε χες η mother μου», η μετάφραση δική σας για προβληματισμό. .

Και φυσικά η μεγαλύτερη γελοιότητα, είναι όταν μπλέκεις τις γλώσσες και καταλαβαίνεις ίσως μόνος σου, αυτά που είπες. Και αν υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν ξένες γλώσσες αυτές είναι για επαγγελματικό σκοπό και φυσικά όχι για τον απλό κόσμο. Γιατί υπάρχουν και ηλικιωμένοι και παιδιά. Αλλά η μεγαλύτερη ξευτίλα είναι ότι το άτομο είναι ημιμαθείς γιατί απλώς δεν ξέρει να ξεχωρίζει τα μπούτια του όπως λέμε, μεταξύ δεξιού και αριστερού. Είναι σαν να πας σε ένα συνέδριο με επίσημη γλώσσα τα Αγγλικά και να αρχίζεις να βάζεις όλες τις γλώσσες που γνωρίζεις. Σίγουρα θα φας παπούτσι στο κούτελο από τον πρόεδρο. Αλλά το μεγαλύτερο κακό είναι η διάβρωση της γλώσσας, το κακό παράδειγμα στους νέους και φυσικά η γελοιότητα, όταν παρακολουθείς κάτι. Και μιλάμε για πολύ γελοιότητα αφού δεν υπάρχει Ελληνικός τίτλος σε εκπομπή, δεν υπάρχει Ελληνική έμπνευση σε καμία εκπομπή, αλλά κακόγουστες αντιγραφές κακόγουστων εκπομπών από κακόγουστους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ευφυΐες ….αλλά δυστυχώς μόνο γελοιότητα και κατάντια προξενούν.

Μήπως όμως, αυτά τα άτομα θέλουν την αυτοπροβολή, γιατί ακριβώς δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν αλλά θέλουν μόνο να είναι στην επικαιρότητα και τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι γελοία και προκαλούν μόνο οίκτο και καμένο μυαλό. Και φυσικά, ο κομπλεξικός είναι ποιο επικίνδυνος και από τον τρελό. Γιατί στην βούληση του να φτάσει εκεί που θέλει αλλά ξέροντας ότι δεν το αξίζει μπορεί να πουλήσει ακόμα και την πατρίδα του …….για αυτό μας φέρανε σε αυτά τα χάλια ..διαβρώνοντας την κουλτούρα μας την ιστορία μας και την γλώσσα μας. Και φυσικά να δέχεσαι μια γλώσσα με ιστορία μόλις 300 χρόνων, και να εξευτελίζεις την γλώσσα όλων των πολιτισμών που είναι και η μητρική σου ………..μόνοι σας τα συμπεράσματα, αλλά ακόμα και ο Εφιάλτης μπορεί να έβλεπε εφιάλτες……

Υ.Γ. Άλλο να ξέρεις ξένες γλώσσες και να τις χρησιμοποιείς και άλλο να γελοιοποιείς την ιστορικότερη γλώσσα όλων των αιώνων ..εκεί φαίνεται ακριβώς η εγκεφαλική ανεπάρκεια και φυσικά όλων εμάς που τους ανεχόμαστε.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr