Μάιος 2014

Σκωτία

Η Σκωτία (αγγλικά Scotland, σκωτικά γαελικά Alba) είναι χώρα - τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Σκωτία χωρίζεται βασικά σε δύο περιοχές, στις ορεινές περιοχές (Highlands), και στις πεδινές περιοχές (Lowlands). Αντίστοιχα οι κάτοικοί της, που είναι κυρίως κέλτικης προέλευσης, χωρίζονται σε ορεινούς (Χάιλαντερς - Highlanders) και πεδινούς (Λόουλαντερς - Lowlanders).

Tags: 

Στρουθοκάμηλος

Η στρουθοκάμηλος είναι μεγάλο πτηνό, που ανήκει στην οικογένεια Στρουθιονίδες και στην τάξη Στρουθιόμορφα των δρομέων. Υπάγεται στην ομάδα των ατροπιδοφόρων πουλιών, τα οποία στερούνται τρόπιδας στο στέρνο τους και δεν μπορούν να πετάξουν. Είναι συγγενικό είδος με τους δρομείς που έζησαν κατά το Τριτογενές . Πρόκειται για το μεγαλύτερο πουλί που ζει σήμερα στον πλανήτη μας. Ζει σε αγέλες και τρέφεται με σπόρους, φρούτα και έντομα. Εξαιτίας του κυνηγιού της για το φτέρωμά της, παρατηρείται μείωση του πληθυσμού της τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στην Αφρική και στην Αραβική Χερσόνησο.

Tags: 

Ο... ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το φαινόμενο του εθισμού σε ορισμένες τροφές είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Όταν μιλάμε για διατροφικό εθισμό βέβαια, το μυαλό μας αυτόματα πάει στη σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 40% γυναικών και το 15% των ανδρών αυτοαποκαλούνται chocoholics, δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα.

Tags: 

Μιλτιάδης Πασχαλίδης

O Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ήθελε να μάθει φλογέρα. Η μητέρα του θεώρησε οτι αυτό είναι ένα παιδικό καπρίτσιο και τον έστειλε να μάθει κιθάρα.

Τελικά η μητέρα του είχε δίκιο.Ποτέ δεν έμαθε φλογέρα... Κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου , απο τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Το 1986 Πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992.Ύστερα το κάνει κορνίζα στο σαλόνι.

Tags: 

Tι είναι ο Ποδονίφτης;

Ο Ποδονίφτης ήταν η κοινή ονομασία του τμήματος του Κηφισού ποταμού στη περιοχή της Αλυσίδας (Πατήσια).
Ετυμολογικά, η ονομασία "Ποδονίφτης" προέρχεται από τα συνθετικά "πους" (πόδι) + "νίπτω=τρίβω, πλένω" που σημαίνει "πλένω τα πόδια μου". Η ονομασία του οφείλεται είτε από το γεγονός ότι τα λίγα εκεί νερά αρκούσαν μόνο στο νίψιμο των ποδιών είτε εκ του διασταυρούμενου εκεί δρόμου των Αχαρνών, που πριν να κατασκευασθεί η γέφυρα υποχρέωνε τους διερχόμενους να βρέξουν τα πόδια τους στα λίγα νερά του ποταμού προκειμένου να περάσουν απέναντι.

Tags: 

Υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα - Σαλαμίνα

Μετά από πολλές αναβολές λόγω αντιδράσεων, τον ερχόμενο μήνα το έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας που θα συνδέει το Πέραμα με την Σαλαμίνα θα δημοπρατηθεί.
Η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα και αναμένεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον τα 12 εκατομμύρια οχήματα και τα 6 εκατομμύρια των επιβατών που εξυπηρετούν σήμερα τα πλοία.
«Φυσικά» θα υπάρχουν διόδια και το κράτος αναμένει μεγάλο μέρος από τα έσοδα που σήμερα μοιράζονται οι επιχειρήσεις των πλοίων και φτάνουν τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Tags: 

Power Rangers

Οι Power Rangers είναι μία μακρόβια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, στηριζόμενη στην ιαπωνική σειρά “Super Sentai”. Συγκεκριμένα, η αμερικανική και διεθνής εκδοχή ( Power Rangers ) δανείζεται τις σκηνές από την ιαπωνική σειρά(Super Sentai) και αντικαθιστά τους Ιάπωνες ηθοποιούς με αμερικανούς, έτσι ώστε οι Power Rangers να είναι πιο κοντά στο κοινό των Δυτικών χωρών. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Kids το 1993, έχοντας τον τίτλο Mighty Morphin Power Rangers και συνεχίζεται να προβάλλεται μέχρι και σήμερα από διάφορα κανάλια σε όλο τον κόσμο.

Tags: 

Τα πιο μικρά καρπούζια

Το πρώτο που θα μας ερχόταν στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για γεννετικά τροποποιημένο προϊόν. Αντίθετα όμως από τη σκέψη μας τα Pepquinos είναι 100% φυσικά και προέρχονται από ένα φυτό που ευδοκιμεί για χιλιάδες χρόνια στη Νότια Αμερική.

Tags: 

«Υπάρχουν νεράιδες, τις φωτογράφισα!»

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου ισχυρίζεται ότι φωτογράφησε πραγματικές νεράιδες που ζουν στη βρετανική ύπαιθρο!
Ο λόγος για τον 53χρονο Τζον Χαϊάτ που λέει πως μία σειρά φωτογραφιών που έχει λάβει κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών αποδεικνύει ότι τα μικροσκοπικά φτερωτά πλάσματα υπάρχουν και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ενώ ζουν στην Κοιλάδα Ρόζενταλ.

Tags: 

Θέατρο Απόλλων Σύρου

Το θέατρο Απόλλων είναι ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Σύρου και τον πολιτισμό της. Από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Ερμούπολης υπήρξε η ανάγκη για τη κατασκευή ενός θεάτρου που να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις αλλά και τους θιάσους που επισκέπτονταν το νησί. Την πρωτοβουλία για την ανέγερση του την ανέλαβε ο Μιχ. Σαλβάγος.

Tags: 

Σελίδες