Οκτώβριος 2014

Application που αποτρέπει αυτοκτονίες.

Το δίκτυο BBC ανακοίνωσε πως μία νέα εφαρμογή πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της, με σκοπό να αποτρέπει τις πιθανές απόπειρες αυτοκτονίας.

Tags: 

Έρχεται ο 1ος αυτοπρογραμματιζόμενος υπολογιστής.

Η Google αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ, στην κατασκευή ενός υπολογιστή ο οποίος θα μπορεί να προγραμματίζεται μόνος του! Προκειμένου να γίνει αυτό, προσπαθούν να μιμηθούν μερικές από τις ιδιότητες της βραχυπρόθεσμης μνήμης που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Ο διαδικτυακός κολοσσός βασίζεται στη δουλειά της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας Deep Mind, την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια ο νευροεπιστήμονονας Ντέμης Χασάμπης και την εξαγόρασε η Google φέτος τον Ιανουάριο, αντί 400 εκατ. δολαρίων

Tags: 

Το πιο λεπτό smartphone του κόσμου έρχεται για να μείνει!

Δυναμική είσοδο στον χώρο των smartphone έκανε η εταιρεία Oppo, η οποία πήρε τα ηνία, σχεδιάζοντας και δημιουργόντας το λεπτότερο smartphone που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Tags: 

Μείωση τιμών στο Xbox One, ενόψει Χριστουγένων.

Σε μία σοφή επιχειρηματική κίνηση προχώρησε η Microsoft, η οποία αποφάσισε, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων και της Μαύρης Παρασκευής, να κατεβάσουν τις τιμές στα Xbox One.

Η συγκεκριμένη προσφορά θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου, αλλά η καταναλωτική φρενίτιδα έχει ήδη ξεκινήσει, με τους καταναλωτές να ετοιμάζουν σκηνές και καρέκλες, προκειμένου να διανυκτερεύσουν έξω απο το κατάστημα.

Η μείωση αγγίζει τα 50 δολλάρια και μαζί με το Xbox One, o κάθε αγοραστής θα παίρνει μαζί και ένα παιχνίδι.

Tags: 

Υπολογιστής της Apple πουλήθηκε για 750.000 λίρες.

Την ίδια στιγμή που ο περισσότερος κόσμος πασχίζει να αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή της Αpple, όπως είναι για παράδειγμα ο iMac Retina, άλλοι δίνουν υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουν ένα μηχάνημα, το οποίο μετράει ήδη αρκετές δεκαετίες και η μορφή του δεν θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή εμφάνιση των προϊόντων της Apple.

Πρόκειται για έναν απο τους 50 εναπομείνατες Αpple-1, οι οποίοι είναι δημιουργίες των Steve Jobs και Steve Wozniak. O συγκεκριμένος υπολογιστής μάλιστα είναι ένας απο τους 15 που είναι ακόμα λειτουργικοί. Κατασκευάστηκε στο γκαράζ του Jobs.

Tags: 

Ένα smartphone για λίγους!

Τη δημουργία ενός smartphone – υπερπαραγωγή αποφάσισε να θέσει υπό εφαρμογή η ελβετική εταιρεία κοσμημάτων Savelli.

Με κόστος που αγγίζει τα 250.000 ευρώ, ένα ποσό εξωφρενικά μεγάλο και παράλογο για ένα τηλέφωνο, το νέο αυτό smartphone θα είναι πλήρως επιχρυσωμένο, με αμύθητης αξίας πετράδια ως διακοσμητικά και φυσικά λεπτομέριες απο δέρμα άγριου ζώου.

Tags: 

Αλκοτέστ απο το smartphone σας!

Για όλους εσάς που απολαμβάνετε πού και πού και την γλυκιά ζαλάδα του αλκοόλ αλλά θέλετε ταυτόχρονα να μπορείτε να το ελέγξετε, η επόμενη συσκευή είναι αποκλειστικά για εσάς.

Πρόκειται για μία μίνι συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ, που μοιάζει πολύ με μικρό μπρελόκ. Συνδέεται με το smartphone σας πανεύκολα και ονομάζεται Breeze. O τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός.

Tags: 

Η μαγική εξέλιξη των υπολογιστών.

Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν χαρακτηριστεί απο την παρουσία των υπολογιστικών συστημάτων. Αν και στο παρελθόν αποτελούσαν πολύ ιδιαίτερα και περίπλοκα μηχανήματα, που σε περιπτώσεις έφταναν σε μέγεθος ένα ολόκληρο δωμάτιο, πλεόν ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο μηχάνημα, ακόμα και χωρίς καθόλου γνώση του αντικειμένου.

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το επίπεδο, πέρασαν πολλά χρόνια και στάδια, πειραματισμοί, αποτυχίες, εφευρέσεις, καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες, προκειμένου να φτάσει ο υπολογιστής σε αυτό που είναι σήμερα.

Tags: 

Τέλος τα κλεμμένα κινητά...

Θα απενεργοποιούνται τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα απο εδω και πέρα, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η απόφαση ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την προστασία των πολιτών απο τις συνηθισμένες πλέον κλοπές κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Tags: 

3D γυαλιά απο τη ZEISS.

Η ZEISS, μία εταιρεία πρωτοπόρα και κορυφαία στον χώρο των οπτικών, αποφάσισε να λανσάρει τα δικά της γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, με το νέο αυτό προϊόν να ονομάζεται ZEISS VR One.

Tags: 

Σελίδες