Ιούλιος 2016

Πέραν των προβλέψεων τα κέρδη του Facebook

Υψηλότατα κέρδη παρουσίασε για άλλο ένα τρίμηνο το Facebook, της τάξης του +186% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το Facebook κέρδισε 2 δισ. δολάρια στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2016, τη στιγμή που το 2015 ήταν στα 719 εκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν έσοδα 5,8 δισ. δολαρίων, αλλά η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις, επιτυγχάνοντας έσοδα 6,4 δισ. δολαρίων.

Tags: 

Το iPhone 7 θα λέγεται iPhone 6se και... ξεχάστε τα καλώδια

Η επόμενη γενιά του iPhone έρχεται το Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση για το νέο μοντέλο ενδέχεται να γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου και η διάθεσή του θα ξεκινήσει νωρίτερα κι από τις 25 του μήνα.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ονομάζεται iPhone 6SE.

Και αυτό το ενδεχόμενο ίσως θεωρείται πιθανό, από τη στιγμή που εξωτερικά το νέο iPhone δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από τον προκάτοχό του. Η dual-camera θα είναι μια σημαντική διαφορά, όμως θα μπει μόνο στο iPhone 7 Plus/Pro και όχι στο κανονικό μοντέλο.

Tags: 

Τα μυστικά του Mr Amazon

O CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, «εκτόπισε» τον Γουάρεν Μπάφετ και είναι πλέον επίσημα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 65 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής του παγκόσμιου κολοσσού μιλά στην εφημερίδα La Repubblica και τον Μassimo Russo και δίνει μία εικόνα για το πως κατάφερε να χτίσει την αυτοκρατορία του.

Tags: 

To Skype σταματά την υποστήριξη για παλιότερες εκδόσεις Windows Phone, Android και OS X

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του Skype για παλαιότερες εκδόσεις κάποιων λειτουργικών συστημάτων. Η εφαρμογή έχει εξελιχθεί για να υποστηρίζει πολλά νέα χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια και όπως γίνεται αντιληπτό, τα παλαιότερα λειτουργικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Η πρώτη πλατφόρμα, στην οποία θα σταματήσει η υποστήριξη είναι το Windows Phone της Microsoft, καθώς το Skype πλέον θα υποστηρίζεται για το Windows 10 Mobile και θα σταματήσουν να βγαίνουν ενημερώσεις για τα Windows Phone 8.1 και 8 από τον Οκτώβριο 2016.

Tags: 

Ακόμα πιο ισχυρός ο εθνικός υπερυπολογιστής ARIS

Σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην υπολογιστική ισχύ όσο και στον αποθηκευτικό χώρο πραγματοποιήθηκαν στον εθνικό υπερυπολογιστή ARIS (Advanced Research Information System), τον οποίο αναπτύσσει και λειτουργεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Tags: 

Pokemon GO: Η νέα τρέλα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα επίσημα

Το Pokemon GO είναι σίγουρα ένα από τα πιο πετυχημένα mobile games, που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και πολλοί το αποκαλούν «φαινόμενο». Οι servers του παιχνιδιού δεν αντέχουν την αφόρητη πίεση, καθώς συχνά εμφανίζεται μήνυμα στους παίκτες, που τους εμποδίζει να παίξουν γι' αυτό το λόγο. Ούτε η Niantic, αλλά ούτε και η The Pokemon Company περίμεναν αυτήν την επιτυχία.

Το παιχνίδι έγινε διαθέσιμο και στη χώρα μας από το Σάββατο, 16 Ιουλίου, ενώ πλέον μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store, αν έχετε Android συσκευή ή από το iTunes, αν έχετε iOS συσκευή.

Tags: 

Επίσημη ανακοίνωση για την παρουσίαση του Samsung Galaxy Note7 στις 2 Αυγούστου

H Samsung επιτέλους επιβεβαιώνει τις φήμες για το όνομα του νέου Note και ανακοινώνει την επίσημη παρουσίαση της συσκευής στις 2 Αυγούστου σε Νέα Υόρκη, Ρίο ντε Τζανέιρο και Λονδίνο. H ανακοίνωση της Samsung επιβεβαιώνει επιτέλους τις φήμες για την ονομασία Note7, καθώς προσπεράστηκε το "έξι".

H παρουσίαση θα γίνει ταυτόχρονα στην Νέα Υόρκη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Λονδίνο, ενώ θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στις 2 Αυγούστου, 18:00 (ώρα Ελλάδος)

Tags: 

Euro, Ισλανδία και Brexit «πρωταθλητές» στις αναζητήσεις των Ελλήνων

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, η Ισλανδία (λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της στο φετινό Euro) και το Ηνωμένο Βασίλειο (λόγω δημοψηφίσματος και Brexit) ήταν τα τρία δημοφιλέστερα λήμματα της ελληνικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας «Wikipedia» τον Ιούνιο.

Tags: 

Νομοθετήθηκε η υποχρεωτική χρήση ανοιχτού λογισμικού στη Βουλγαρία

Στα πλαίσια του Electronic Governance Act και ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε από το βουλγαρικό κοινοβούλιο, κάθε λογισμικό, η χρήση του οποίου θα προορίζεται για τα υπολογιστικά συστήματα των κυβερνητικών υπηρεσιών, οφείλει να είναι ανοιχτού κώδικα.