Φεβρουάριος 2014

Hala: Ένα άγνωστο φρούτο

Το Hala είναι ένα φυτό της Μαλαισίας. Η επιστημονική του ονομασία είναι Pandanus tectorius. Παράγει μεγάλα φρούτα τα οποία έχουν ποικίλες χρήσεις εδώ και αιώνες ανάμεσα στους ντόπιους. Το φυτό φτάνει μέχρι και 14 μέτρα σε ύψος, ενώ οι βλαστοί του είναι ιδιαίτερα δυνατοί και χρησιμεύουν σε διάφορες κατασκευές.

Το Hala, τρώγεται σε σαλάτες ωμό, στο φαγητό σε διάφορα ντόπια πιάτα. Η γεύση του είναι στιφή αν και αποτελεί ένα λαχταριστό έδεσμα για μικρούς και μεγάλους στη χώρα. Στην ωρίμανσή του έχει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, δηλωτικό της συγκομιδής.

ΝΕΡΙΤ: Ανοιξαν 4 θέσεις γενικών διευθυντών

Με ανακοίνωσή της ΝΕΡΙΤ AE, απεύθυνε Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση τεσσάρων θέσεων γενικών διευθυντών. Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν τα τμήματα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (Διαχείρισης), Περιεχομένου, Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Έξυπνο τρικ για να παγώσεις αμέσως την μπύρα σου!

Είναι βράδυ, έχει αγώνα, αλλά ξέχασες να βάλεις τις μπύρες στο ψυγείο. Τί κάνεις; Εδώ ένα έξυπνο τρίκ που θα παγώσει τις μπύρες σου σε 3 λεπτά:

Τοποθέτησε το τις μπύρες σε ένα μπολ με παγάκια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε δύο κουταλιές αλάτι στο μπολ και γέμισέ το με νερό. Η μπύρα σου θα είναι έτοιμη να την απολαύσεις σε μόλις 3 λεπτά!

Δεν χρειάζεται γκρίνια, απλά γνώση!

Η πιο ανατριχιαστική εκκλησία

Περίπου μία ώρα έξω από την Πράγα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι μια μικρή Ρωμαιοκαθολική εκκλησία προστατευόμενη από την UNESCO, που είναι διακοσμημένη με πάνω από 50.000 ανθρώπινους σκελετούς.

Τα πάντα, από τους πολυελαίους, μέχρι το ιερό, τα παράθυρα έως τα οικόσημα και οι θρησκευτικές παραστάσεις, ολα είναι φτιαγμένα από κόκαλα.

Η εκκλησία αυτή είναι χτισμένη το 14ο αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό, και ήταν η εκκλησία του νεκροταφείου του χωριού Κούτνα Όρα, στην επαρχεία της Βοημίας. Η εκκλησία είναι επισκέψιμη... για όσους δεν φοβούνται τα φαντάσματα.

Θα μας τρελάνουν; Λένε ότι τα Στρουμφάκια είναι κομμουνιστές;

Που το βασίζουν αυτό; Λοιπόν: πρώτον, δεν έχουν επίσημη θρησκεία. Δεν έχουν ιδιωτική περιουσία, καθώς ακόμη και τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν. Το φαγητό και οι πρώτες ύλες είναι κοινά και μοιράζονται εξίσου. Υπάρχει κατανομή εργασιών και τα στρουμφάκια δεν αλλάζουν επαγγέλματα. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις). Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.

Γιατί πολλοί υπερήρωες συνηθίζουν να φοράνε το εσώρουχό τους πάνω από τη στολή τους;

Γιατί οι στολές των πρώτων υπερηρώων ήταν σχεδιασμένες σύμφωνα με τα κοστούμια των παλαιστών και των ακροβατών του τσίρκου.

Αφού οι υπερήρωες εκτελούσαν αντίστοιχα εντυπωσιακές σωματικές ασκήσεις με εκείνους, θεωρήθηκε πολύ φυσικό να υιοθετηθεί ο δικός τους τρόπος ντυσίματος. Οι παλαιστές και οι ακροβάτες βέβαια, δεν φορούσαν εσώρουχα, αλλά στενά σορτσάκια πάνω από τα κολάν τους, που προστάτευαν τα ευαίσθητα σημεία από τυχόν τραυματισμούς.

Αύξηση αυτοκτονιών στην Ισπανία

Με στατιστικές έρευνες που έγιναν στην Ισπανία οι αυτοκτονίες στην χώρα έχουν αυξηθεί κατά 11% από πέρσι και αυτό ανησυχεί πολύ. Βέβαια συγκριτικά με άλλες χώρες η Ισπανία έχει πολύ χαμηλά ποσοστά σε αυτοκτονίες.