Ιούνιος 2014

Σάος

Ο Σάος ή Φεγγάρι είναι βουνό της Σαμοθράκης με μέγιστο υψόμετρο 1.611 μέτρα. Καταλαμβάνει το μέγιστο τμήμα του νησιού της Σαμοθράκης. Είναι το ψηλότερο βουνό σε νησί του Αιγαίου (εξαιρουμένων των βουνών της Κρήτης και της Εύβοιας). Ο Σάος διαθέτει πολλές πηγές οι οποίες διατηρούν νερό και την καλοκαιρινή περίοδο. Στις πλαγιές του σχηματίζονται ρυάκια και καταρράκτες καθώς και μικρές λίμνες (γνωστές και ως 'βάθρες'). Οι βόρειες πλαγιές του καλύπτονται από δάση δρυός, και οι ρεματιές είναι κατάφυτες από πλατάνια και σκλήθρα. Οι κορυφές του βουνού είναι γυμνές και απόκρημνες.

Tags: 

Γιώργος Σιδέρης

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1938 στον Πειραιά, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του είχαν προσάψει το παρατσούκλι Φόντακας.
Καριέρα
Ξεκίνησε από τον Ατρόμητο Πειραιά και το 1959 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.
Το 1969 είχε καταταγεί 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, πρώτος είχε ψηφιστεί ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ. Το 1970 πήγε στην Αντβέρπ στο Βέλγιο για να ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά.

Tags: 

Ο “πατέρας” του τηλεφώνου!

Στις 3 Μαρτίου του 1847, γεννήθηκε ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, μια εμβληματική προσωπικότητα της επιστημονικής κοινότητας, που έμελλε να συνδέσει το όνομα του με το πλέον πολυχρησιμοποιημένο αντικείμενο της εποχής μας, το τηλέφωνο.

Tags: 

Προς πώληση η περούκα της Κλεοπάτρας που φορούσε η Elizabeth Taylor!

Προς πώληση είναι πλέον η περούκα που φορούσε η αξέχαστη Elizabeth Taylor όταν υποδυόταν την Κλεοπάτρα, στην ιστορική ταινία.

Tags: 

Μέριλιν Μονρόε

H Μέριλιν Μονρόε (1926 -1962) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950. Νόρμα Τζην Μόρτενσεν ήταν το όνομα με το οποίο την δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία: η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι σε διάφορες οικογένειες.

Tags: 

Λάνα Ντελ Ρέι

Η Λάνα Ντελ Ρέι ,πραγματικό όνομα Ελίζαμπεθ Γκραντ, γεννημένη στις 21 Ιουνίου 1986, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η οποία κέρδισε την προσοχή της διεθνούς μουσικής σκηνής το 2011 με το σίνγκλ «Video Games».

Tags: 

ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.......

Ο Δρ Masayuki Ohkado από το Ίδρυμα Γενικής Παιδείας του Πανεπιστημίου Chubu στην Ιαπωνία δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η υπόθεση ενός παιδιού από την Ιαπωνία με αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή«.
Το άρθρο παρουσιάζει την περίπτωση ενός παιδιού από την Ιαπωνία που ισχυρίζεται ότι έχει αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή. Αποτελεί, δηλαδή, μία υπόθεση μετενσάρκωσης.

Tags: 

Ετοιμάζεται το μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη

Μπορεί να καθυστέρησε, όμως βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη στη Νάξο η δημιουργία του Μουσείου αφιερωμένου στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα και Ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη και ταυτόχρονα αφιερωμένου στο θέατρο και στον πολιτισμό.

Tags: 

Σελίδες