Μάρτιος 2016

Βραβεία στη Vodafon για την εξυπηρέτηση πελατών

Τρία νέα βραβεία απέσπασε η Vodafon για την εξυπηρέτηση πελατών. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι πολλά χρόνια στη χώρα μας, παρέχοντας εκτός των προϊόντων της, υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών.

Έτσι, είναι απόλυτα φυσιολογικό που απέσπασε τρία βραβεία στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ*), μεταξύ των οποίων και το Βραβείο για τον καλύτερο «Οργανισμό της Χρονιάς», διάκριση που επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας, στην παροχή εξαιρετικής εμπειρίας εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Tags: 

Το δίλημμα των ψηφιακών συσκευών

Η εποχή που μόνο οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της τεχνολογίας είχαν διάφορες ψηφιακές συσκευές και gadgets, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, ο καθένας διαθέτει μια ψηφιακή συσκευή, είτε λέγεται προσωπικός υπολογιστής, είτε tablet, είτε ένα smartphone. Και η σχέση που έχει με αυτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πέρα για πέρα...φιλική.

Tags: 

Αποκαλύπτουν το νέο iPhone SE της Apple

Στο χθεσινό event, Τρίτη 21 Μαρτίου, που πραγματοποίησε η Apple, παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο iPhone. Όχι δεν είναι ο διάδοχος του iPhone 6S, δηλαδή το iPhone 7. Αντιθέτως η Apple εξέπληξε τα πλήθη, καθώς με το «iPhone SE» όπως ονομάζεται, ουσιαστικά εισέρχεται στην οικονομική κατηγορία μεσαίου κόστους, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα.

Tags: 

Μεγαλύτερο IQ από τον Αϊνστάιν ένας 11χρονος

Μεγαλύτερο IQ από του Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ έχει ο 11χρονος Kian Hamer, ο οποίος ήδη ανήκει στο 1% των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου.

Ο μικρός πήρε το εισιτήριο για τη Mensa, που απαριθμεί 110.000 μέλη σε όλον τον κόσμο, πετυχαίνοντας σκορ 162 στο τεστ νοημοσύνης!

Tags: 

Γνωρίζουν μεν τους κινδύνους δημοσιοποιούν δε οι νέοι στο διαδίκτυο

Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του ίντερνετ (σε έρευνα με δείγμα 1000 ατόμων, μεταξύ των οποίων η πλειοψηφία είναι 15-24 ετών, δημοσιοποιεί́ στο διαδίκτυο το ονοματεπώνυμό του (88,1%), το φύλο του (90,7%) και την ηλικία του (75,6%).

Αυτά προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να εξετάσουν το κατά πόσο οι νέοι γνωρίζουν τα "Ψηφιακά Δικαιώματά" τους και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου).

Tags: 

Νέες ηλεκτρονικές κλειδαριές για πόρτες ασφαλείας

Μια νέα εφαρμογή ήρθε να εκπλήξει την τεχνολογία, ο λόγος για τις νέες ηλεκτρονικές κλειδαριές στις πόρτες ασφαλείας που κλειδώνουν με μια εντολή τηλεφώνου.

Λόγω των ημερών λίγο – πολύ τα σπίτια μας τα έχουμε κάνει κάτι λιγότερα από φρούρια. Ζητάμε την καλύτερη λύση όσο αναφορά την ασφάλεια μας. Οι πόρτες ασφαλείας έχουν έρθει εδώ και αρκετά χρόνια στη ζωή μας και κάθε χρόνο εξελίσσονται όλο και περισσότερο, ώστε να κρατάνε τους ανεπιθύμητους διαρρήκτες έξω από την οικία μας.

Tags: 

Θρηνεί ο κόσμος του διαδικτύου

Απεβίωσε ο Ρέι Τόμλινσον, σε ηλικία 74 ετών, που θεωρείται ο ««νονός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)», σύμφωνα με τον εργοδότη του, την εταιρεία Raytheon.

«Ένας πραγματικός ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας, ο Ρέι ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην απαρχή της ιστορίας των υπολογιστών δικτύου», είπε ο εκπρόσωπος της Raytheon Μάικ Ντομπλ σε δήλωσή του.

Tags: 

Θα διατεθούν 1,5 δις. Smartphones το 2016 διεθνώς

Στα 1,5 δισ. αναμένεται να ανέλθουν τα smartphones που θα διατεθούν το 2016, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Canalys.

Την άνοδο των πωλήσεων smartphones, που επιτεύχθηκε στην περιοχή της Ασίας, τροφοδότησαν, μεταξύ άλλων, οι αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού αναμένεται να φθάσουν το ορόσημο του 1 δισ. το 2019.

Tags: 

Οι επιστήμονες που έφτιαξαν biocomputer να λειτουργεί με πρωτεΐνη

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McGill έχουν αναπτύξει το μοντέλο ενός βιολογικού υπερ-υπολογιστή που μπορεί να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα και κρυπτογραφία χρησιμοποιώντας πολύ λίγη ενέργεια. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εξακολουθούν να περιορίζονται στην επίλυση ενός προβλήματος τη φορά, παρά τις πρόσφατες προόδους στην τεχνολογία.

«Για ένα μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει να φτιάξουμε έναν μεγαλύτερο υπολογιστή» είπε στο CBC News ο Dan Nikolau, πρόεδρος του τμήματος Βιομηχανικής στο McGill.

Tags: