Οκτώβριος 2016

Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση της ιστορίας τη προηγούμενη εβδομάδα

Η κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στο Ίντερνετ των ΗΠΑ και της δυτικής Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα προήλθε από ένα νέο «όπλο», το Mirai botnet,και ήταν πιθανότατα η μεγαλύτερου του είδους της στην ιστορία, εκτιμούν ειδικοί, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian. 
 

Μεγάλη πτώση των πωλήσεων smartwatches

 Ισχυρό πλήγμα στον χώρο των wearables, που πολλοί θεωρούσαν ως τον πλέον ανερχόμενο τομέα καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, αποτελεί η μεγάλη πτώση των πωλήσεων smartwatches («έξυπνων» ρολογιών) που υποδεικνύει αναφορά της IDC. 

Πώς θα ξεκολλήσει ο υπολογιστής μου;

Ανοίγετε παράθυρο και φτιάχνετε καφέ μέχρι να ανοίξει. Αν είναι περισσότερα ανοιγμένα, τότε πιθανώς να προλάβετε να φτιάξετε και κολατσιό. Μέχρι να φορτώσει η επιφάνεια εργασίας, έχετε ήδη κάνει ντους.

Το PC σας κολλάει όσο τίποτα και σίγουρα δεν έχετε κολλήσει κάποιον ιό. Τι μπορείτε να κάνετε για να τον επιταχύνετε;

Το Facebook απέσυρε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού

Ο σουηδικός σύλλογος για τη μάχη κατά του καρκίνου κατηγόρησε σήμερα τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι απέσυρε ένα βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού διότι οι υπεύθυνοι έκριναν ότι ήταν πολύ τολμηρό.

Το βίντεο, που μπορεί κανείς να το δει στο Twitter, παρουσιάζει μια σειρά από σκίτσα όπου μια γυναίκα δείχνει βήμα προς βήμα τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να εξακριβώσει εάν έχει αναπτυχθεί κάποια ύποπτη κύστη στο στήθος της.

Στις 27 Οκτωβρίου η παρουσίαση των νέων MacBook από την Apple

Τέλος σε μια μακρά περίοδο αναμονής παρουσίασης νέων μοντέλων MacBook θα δώσει η Apple στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αλλά αξιόπιστες φήμες.

Το iPhone 7 διαθέτει onscreen software button, αν σταματήσει να λειτουργεί το home button

Όπως είναι γνωστό, τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus διαθέτουν ένα νέου τύπου solid-state Home Button, και όχι το κλασικό φυσικό πλήκτρο που γνωρίζουμε από τις προηγούμενες γενιές.

$17 δισεκατομμύρια θα στοιχίσει στην Samsung ο θάνατος του Galaxy Note7!

Κρατήρα $17 δισεκατομμυρίων θα ανοίξει το εκρηκτικό Galaxy Note7 στους “τραπεζικούς λογαριασμούς” της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

H Western Digital επιτέλους ξεκίνησε να προσφέρει καταναλωτικά SSDs, τα PC SSD WD Blue και WD Green

Η Western Digital εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει σκληρού δίσκους για την αποθήκευση δεδομένων για όλες τις κατηγορίες και αγορές, απολαμβάνοντας μακροχρόνια επιτυχία.
Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία είχε αντισταθεί πεισματικά να λανσάρει solid state drives που απευθύνονται σε καταναλωτές. Σήμερα ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα του είδους που φέρουν στην συσκευασία τους το λογότυπο της εταιρείας.
 

Πληρώστε του λογαριασμούς σας...με μια selfie

Μεγάλες είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Σημαντικές αλλαγές πλέον υπάρχουν και στις συναλλαγές των πολιτών και μετά την ευρεία διάδοση των νέων τρόπων πληρωμών (μέσω web, POS κλπ) τώρα οι χρόνοι και οι διαδικασίες γίνονται ακόμα πιο γρήγοροι και απλοί.

«Τηλέγνους», ο Τειρεσίας της κινητής τηλεφωνίας

Κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Τηλέγνους» δημιουργούν οι τέσσερις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta), προκειμένου να διαχειριστούν τη λίστα με κακοπληρωτές που αλλάζουν δίκτυο, αφήνοντας «φέσια» στον προηγούμενο πάροχο.

Σελίδες