Φεβρουάριος 2017

Νέα τεχνολογία ανίχνευσης κακόβουλων σχολίων από την Google

Η Google παρουσίασε σήμερα το «Perspective» μία νέα τεχνολογία η οποία μπαίνει στη διαδικασία να φιλτράρει τα σχόλια στις διαδικτυακές δημοσιεύσεις.

Σύμφωνα με την Google η νέα αυτή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των μέσων και των εκδοτών και να ανιχνεύει «κακόβουλα σχόλια» μπλοκάροντας παράλληλα και τον κακόβουλο χρήστη αλλά και την ip διεύθυνσή του.

Samsung: Ετοιμάζεται να διαθέσει ανακαινισμένα Galaxy Note 7

Η Samsung φέρεται έτοιμη να ξεκινήσει τη διάθεση ανακαινισμένων Galaxy Note 7, αφού έχει αλλάξει τις προβληματικές μπαταρίες, από τον ερχόμενο Ιούνιο και σε συγκεκριμένες αναπτυσσόμενες αγορές.

Όπως αναφέρουν κορεατικά μέσα ενημέρωσης , οι ανακαινισμένες συσκευές πρόκειται να διατεθούν σε αγορές όπως της Ινδίας και του Βιετνάμ. Ωστόσο, πιθανό είναι το ενδεχόμενο αυτές οι συσκευές να διατεθούν και στην εγχώρια αγορά της Κορέας, πριν από το λανσάρισμα του Galaxy Note 8.

Το iPhone θα καταλαβαίνει μόνο του πότε ραγίζει η οθόνη του!

Μία νέα πατέντα της Apple επιτρέπει στο iPhone να κάνει διάγνωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οθόνη του.

Η τεχνολογία της Apple θα επιτρέπει στον εγκέφαλο του τηλεφώνου να προσδιορίζει πιθανές ρωγμές στην επιφάνειά του μέσα από την αποστολή μικρών δονήσεων που θα επιτρέπουν στο τηλέφωνο να εντοπίζει πιθανές ασυνέχειες στην επιφάνειά του, έτσι ώστε να είναι εφικτό να καθοριστεί το ποιο είναι το κομμάτι στο οποίο υπάρχει κάποια ρωγμή που μπορεί να εξελιχθεί άσχημα στο μέλλον.

Θα αντικατασταθεί το home button στο iPhone 8 με «function area»

Ενδεχομένως το επόμενο iPhone της Apple να εξαλείψει το «παραδοσιακό» home button και τον ενσωματωμένο Touch ID αισθητήρα αντικαθιστώντας το με την function area, δηλαδή μία περιοχή εικονικών πλήκτρων στη βάση της οθόνης.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της KGI Securities, την οποία δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα MacRumors. Πιο αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει ότι η νέα συσκευή θα διαθέτει οθόνη OLED διαγωνίου 5,8 ιντσών και ανάλυσης 2800×1242 pixels, αλλά μόνο το τμήμα διαγωνίου 5,15 ιντσών θα είναι το χρήσιμο τμήμα της οθόνης.

Εφαρμογή για την παρακολούθηση των βίντεό του Facebook στην τηλεόραση!

Το Facebook λανσάρει μια εφαρμογή για «έξυπνες» τηλεοράσεις, που θα βοηθά τους χρήστες του να παρακολουθούν τα βίντεό του σε μεγάλες οθόνες.

Η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει σύντομα από καταστήματα εφαρμογών για Apple TV, Samsung Smart TV και Amazon Fire TV, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε blogpost.

Το Facebook αλλάζει τις πολιτικές προβολής διαφημίσεων

Το Facebook αλλάζει την πολιτική προβολής του διαφημιστικού περιεχομένου με γνώμονα την εξάλειψη του φαινομένου της στόχευσης με βάση τη φυλή.

Έρευνες είχαν εντοπίσει το φαινόμενο της στόχευσης των διαφημίσεων του Facebook με βάση τη φυλή, στοιχείο που θεωρήθηκε ρατσιστικό, με αποτέλεσμα το Facebook να ανακοινώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να μην εμφανίζονται περιστατικά διακρίσεων και ρατσισμού στο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις tablets διεθνώς

Συνεχίστηκε για ένατο συνεχές τρίμηνο η πτώση των διεθνών πωλήσεων tablets κατά το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2016, παρά την εορταστική περίοδο, που λειτουργεί τονωτικά για την αγορά.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corporation (IDC), το 4ο τρίμηνο του 2016, σε παγκόσμιο επίπεδο, πωλήθηκαν 52,9 εκατ. tablets, κάτι που συνιστά μείωση κατά 20,1% από την αντίστοιχη επίδοση της αγοράς ένα χρόνο νωρίτερα.

Το Snapchat ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο!

Το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο σκοπεύει να κάνει η Snap – η εταιρεία στην οποία ανήκει η δημοφιλής υπηρεσία εικονομηνυμάτων που εξαφανίζονται- όπως έγινε γνωστό αργά την Πέμπτη. Η αξία της, ηλικίας πέντε ετών, εταιρείας- που σημειωτέονσημειώνει ζημία- εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 20 - 25 δισ. δολάρια.

To Facebook ετοιμάζεται να μπει και στην τηλεόραση

Το Facebook φαίνεται να σχεδιάζει τη δημιουργία μίας εφαρμογής για τηλεοπτικά συστήματα νέας γενιάς, σύμφωνα με την Wall Street Journal.