Άντρας από τη Σιγκαπούρη μπήκε στο Dark Web για να προσλάβει εκτελεστές να σκοτώσουν τον φίλο της πρώην του

Ένα διευθυντικό στέλεχος από την Σιγκαπούρη έχει παραδεχθεί ότι είναι ένοχος για μια κατηγορία για σκόπιμη συνέργια στη δολοφονία, αφού ομολόγησε ότι πήγε στο Dark Web για να προσλάβει έναν εκτελεστή για να σκοτώσει το νέο φίλο της πρώην ερωμένης του.

Σύμφωνα με την Singapore Straits Times, ένα δικαστήριο στη Σιγκαπούρη είπε ότι ο Allen Vincent Hui Kim Seng, 47 ετών, πλήρωσε περίπου $ 7.560 (RM22.867) σε Bitcoin σε μια ομάδα σε έναν ιστότοπο με την ονομασία Camorra Hitmen που μάλλον προσφέρει δολοφόνους για μίσθωση.

Σύμφωνα με πολλές ειδήσεις, ο Hui ξεκίνησε μια σχέση με μια 30χρονη μαλαισιανή γυναίκα που συνάντησε στο χώρο εργασίας του το 2016. Ο Hui είναι παντρεμένος με μια κόρη. Όταν η ερωμένη ανακάλυψε ότι ο Hui δεν σχεδίαζε να αφήσει τη σύζυγό του όπως είχε υποσχεθεί, τελείωσε την σχέση τους το 2018.

Αργότερα την ίδια χρονιά, η πρώην ερωμένη του Hui άρχισε να βλέπει έναν άλλο άνδρα. Στη συνέχεια, ο Huii άρχισε να παρακολουθεί τον άντρα online και να αποθηκεύει τη φωτογραφία προφίλ του Instagram σε ένα φορητό υπολογιστή. Ο Χιούι άρχισε επίσης να ακολουθεί την πρώην κυρία και τον άνδρα στα ραντεβού τους για να επιβεβαιώσει ότι ήταν πράγματι σε σχέση.

Τον Μάιο του 2018, ο Hui έψαξε τον όρο "hitmen για μίσθωση" online. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον ιστοχώρο του Camorra Hitmen στο Dark Web και παρείχε στην ομάδα λεπτομέρειες για τον νέο φίλο της πρώην ερωμένης του.

Είχε αρχικά ζητήσει από αυτή την ομάδα να κόψει το δεξί χέρι του νέου φίλου, αλλάξε μετά γνώμη και ζήτησε από την Camorra Hitmen να ρίξει οξύ στο πρόσωπο του στόχου του.

Τελικά, αποφάσισε να γίνει ένα χτύπημα στις 22 Μαΐου 2018, όπου ο στόχος του θα σκοτώνονταν σε ένα σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα. Ο Hui ζήτησε επίσης από τους Camorra Hitmen να αφαιρέσουν όλα τα ίχνη επικοινωνίας μεταξύ τους για να αποφύγουν την ανίχνευση.

Σε μια περίεργη συστροφή της τύχης, 10 μέρες πριν από την επίσκεψή του, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πληροφόρησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης Ουάσινγκτον για το "χτύπημα", που στη συνέχεια οδήγησε στη σύλληψη του Hui από την αστυνομία της Σιγκαπούρης. Τα δικαστικά έγγραφα δεν καθιστούν σαφές πώς ο δημοσιογράφος ήξερε για το σχέδιο του Hui.

Ο Hui κλήθηκε επίσης να ακυρώσει το χτύπημα και να αποσύρει όλα τα bitcoins που φορτώθηκαν από το λογαριασμό του στην ιστοσελίδα του Camorra Hitmen. Ο Hui θα δικαστεί το Σεπτέμβριο, όπου θα μπορούσε να φυλακιστεί για επτά χρόνια και να πληρώσει πρόστιμο. Αντιμετωπίζει επίσης μια άλλη πιθανή κατηγορία για εγκληματικό εκφοβισμό.