Γνωρίστε το μοναδικό «Mouse-Box».

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η προτίμηση των καταναλωτών να περιορίζεται στα tablets και στα smartphones, αφήνοντας έτσι στο περιθώριο τους επιτραπε΄ζιους υπολογιστές, ωστόσο οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως τα desktop PC΄s θα κάνουν την δυναμική επανεμφάνιση τους και θα έρθουν μία και καλή στο προσκήνιο.

Σε αυτό θέλησε να βάλει ένα λιθαράκι και μία startup εταιρεία απο την Πολωνία, η οποία δημιούργησε ένα μοναδικό gadget, το οποίο σίγουρα θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για έναν υπολογιστή μέσα σε ένα ποντίκι!

Aυτό το καινοτόμο ποντίκι-υπολογιστής αποτελείται απο έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, Wi-Fi ,καθώς επίσης και αποθηκευτικό χώρο 128GB ενώ το μοναδικό επιπλέον hardware αντικείμενο που θα απαιτεί να αγοράσει ο χρήστης είναι φυσικά, μια οθόνη.

Το ασύρματο αυτό gadget σχεδίασε ο Przemysław Strzelczyk μαζί με μια ομάδα προγραμματιστών λογισμικού. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά αυτό ενός «παραδοσιακού» ποντικιού, κάτι που σημαίνει ότι «χωρά» άνετα στην παλάμη ενός χεριού. «Τρέχει» με έναν επεξεργαστή 1.4GHz ARM, όπως το τσιπάκι που διαθέτει το Samsung Galaxy Note 10 για παράδειγμα.

Tags: