Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε παραγγελία OLED οθονών η Apple

Όπως όλα δείχνουν η Apple έχει πάρει την απόφαση να εξοπλίσει τουλάχιστον μία από τις μελλοντικές εκδόσεις του iPhone 8 με οθόνες τεχνολογίας OLED, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Apple Insider, η απόφαση της Apple φανερώνεται και από τις πρόσφατες εκθέσεις της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη ανάρτηση αποκαλύπτεται ότι η επενδυτική φίρμα J.P. Morgan εντόπισε στα σχετικά αρχεία της Επιτροπής μια συγκεκριμένη παραγγελία υλικού που έχει κατατεθεί από την Apple και έχει, για πρώτη φορά, διάρκεια άνω του ενός χρόνου.

Η παραγγελία πιστεύεται ότι αφορά πάνελ τεχνολογίας OLED από την Samsung και είναι αξίας σχεδόν τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και με βάση αυτή την αναφορά φαίνεται ότι έχει επιλεγεί η Samsung σαν αρχικός προμηθευτής, κατασκευάστριες όπως οι LG, Foxconn, Sharp και Japan Display πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις κατασκευής OLED οθονών προσμένοντας και αυτές μερίδιο από το κατασκευαστικό έργο.

Πέρα από τη σημαντική αξία ενός τέτοιου κατασκευαστικού συμβολαίου, σημαντική θα είναι και η ώθηση προς άλλους κατασκευαστές να στραφούν προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία οθονών. Δηλαδή αναμένεται να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα «iPhone killers» που θα έχει επίσης υιοθετήσει τα περιβόητα OLED panels.