Η AMD αναφέρει ότι τα τσιπάκια PS5 και Xbox Series X, οι επεξεργαστές Zen 3 και RDNA 2 GPU θα παραδοθούν εγκαίρως

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD Lisa Su μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της έκκλησης κερδών για το δεύτερο τρίμηνο της εταιρείας ότι οι πολλές αναμενόμενες εκδόσεις προϊόντων της είναι ακόμη προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν το 2020. Αυτό περιλαμβάνει τους επεξεργαστές 7nm που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3 και το RDNA 2 (ή "Big Navi") κάρτες γραφικών. Η Su μοιράστηκε επίσης ότι η AMD ξεκίνησε την αρχική παραγωγή και αποστολή τσιπ κονσόλας επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του PS5 και του Xbox Series X. Και οι δύο κονσόλες είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν αυτές τις διακοπές.

Όλα αυτά είναι καλά νέα για όσους ελπίζουν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους με επερχόμενα ανταλλακτικά AMD ή για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν μια νέα κονσόλα αργότερα φέτος. Αλλά είναι ατυχές για την Intel, η οποία υπέστη πρόσφατα μερικές μεγάλες δυσκολίες στον χάρτη πορείας των προϊόντων. Η Intel ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το ήδη καθυστερημένο ντεμπούτο της διαδικασίας των 7nm για τους CPU της στο 2022. Επιπλέον, ο επικεφαλής υλικού της Intel, Dr. Venkata "Murthy" Renduchintala, αποχωρεί επίσης από την εταιρεία τον Αύγουστο.

Η Su μοιράστηκε αυτό το μέρος της επιτυχίας της AMD αυτό το τελευταίο τρίμηνο προήλθε από τους φορητούς επεξεργαστές Ryzen 4000, οι οποίοι τροφοδοτούν έναν αυξανόμενο αριθμό πολύ καλών φορητών υπολογιστών που, ως επί το πλείστον, προσφέρουν μεγάλη ισχύ και σταθερή διάρκεια ζωής μπαταρίας για τα χρήματα. Στην πραγματικότητα, η Su δήλωσε ότι τα έσοδα από αυτούς τους επεξεργαστές αυξήθηκαν «γρηγορότερα από οποιονδήποτε φορητό επεξεργαστή στην ιστορία μας», οπότε φαίνεται να κάνουν εντύπωση με άτομα που ψωνίζουν για φορητούς υπολογιστές - αυτά που γίνονται για παιχνίδια ή με άλλο τρόπο.

Η AMD εξακολουθεί να αναμένει αβεβαιότητα καθ 'όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19. Αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι πιο συναρπαστικές εκτοξεύσεις που εστιάζονται στους καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλό δρόμο.