Θύμισε κάτι από πρεμιέρα

 

Η ΑΕΚ γνώρισε για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος την ήττα από την Ξάνθη, αφού πλήρωσε το λάθος του Μπουγαΐδη, όπως τη... γκέλα του Κωνσταντόπουλου στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

 

Το ήξεραν όλοι στην ΑΕΚ. Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη και το μονοπάτι που θα βαδίσουν οι Κιτρινόμαυροι δεν θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Ο Βαγγέλης Βλάχος ανέλαβε να βγάλει εις πέρας μια αποστολή, από αυτές του πράκτορα 007, Τζέιμς Μποντ. Άκρως επικίνδυνη και με πολύ ρίσκο. Ωστόσο, δεν περίμενε ότι τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος θα συνοδευτούν με ήττες από ατομικά λάθη των παικτών του.
Στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μαχητική και είχε κάμποσες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Τόσο με τον Φούντα όσο και με τον Κουρέλλα. Όμως η μπάλα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο Γιάγκο δέχτηκε την ντρίπλα από τον υψηλόσωμο Σανγκαρέ, έβγαλε τη σέντρα και ο Κωνσταντόπουλος αντί να μπλοκάρει, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Εκεί, ήταν ο Άλβαρες ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ποιος δεν θυμάταια άραγε αυτή τη φάση; Μετά ήρθε η συγγνώνη του Έλληνα πορτιέρο και τα κλάμματα των παικτών της Ένωσης στα αποδυτήρια, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η ΑΕΚ έχασε τσάμπα τρεις βαθμούς.
Το Σάββατο (02/09) είχαμε κάτι παρόμοιο. Μόνο που άλλαξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο Μπουγαΐδης δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Ονουάτσι, ο οποίος σέντραρε στην περιοχή της ΑΕΚ και με κεφαλιά ψαράκι ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Δύο ατομικά λάθη σε δύο ματς. Και πάλι όμως η ΑΕΚ δεν ήταν κακή. Πάλεψε, προσπάθησε, έχασε ευκαιρίες αλλά όπως είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου της πρεμιέρας ο Βαγγέλης Βλάχος δεν έχει έναν Μαύρο, έναν Νικολαΐδη, έναν Δημητριάδη να βάζει γκολ. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να δούμε αρκετές φορές ακόμη αυτό το σκηνικό. Γιατί απλούστατα υπάρχει απειρία.
Στην ΑΕΚ ήλπιζαν πως η παρουσία των Κατσικοκέρη, Κορδέρο και Κατίδη, θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας, ωστόσο, ο μικρός χρόνος παρουσίας τους στα Σπάτα, δεν μπορούσε να αλλάξει το αρνητικό αποτέλεσμα. Η Ξάνθη, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, εκμεταλλεύτηκε την απειρία των Κιτρινόμαυρων που παρουσίασε πάλι προβλήματα στον αμυντικό και δημιουργικό τομέα.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι στο στρατόπεδο της Ένωσης είναι υπομονή. Με την ελπίδα ότι σταδιακά, αρχής γενομένης από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικής, ο Βαγγέλης Βλάχος θα καταφέρει σιγά σιγά να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

 
Λέξεις κλειδιά: ΑΕΚ