Κάψουλα επιβίωσης απέναντι σε τυφώνες, τσουνάμι και σεισμούς

Ένας αεροναυπηγός από το πανεπιστήμιο Λόουμποροου στη Μεγάλη Βρετανία, κατασκευάζει κάψουλες ασφαλείας που, όπως υποστηρίζει μπορούν να μας προστατέψουν από φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, τσουνάμι, και τυφώνες.

Οι κάψουλες διαθέτουν δεξαμενές οξυγόνου και νερού, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για τρόφιμα έως και πέντε ημερών, GPS για τον εντοπισμό από δορυφόρο και εσωτερικό φωτισμό. Οι αεροστεγείς πόρτες εγγυώνται την μόνωση από κάθε εξωτερική θεομηνία ενώ η δομή τους είναι ανθεκτική ακόμα και σε πτώση από 60 μέτρα.

Ο Τζούλιαν Σαρπ δουλεύει αυτή την εποχή σε μία μικρή εταιρεία που ειδικεύεται στην αντοχή αεροσκαφών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή τέτοιων «σφαιρών προστασίας» απέναντι στις σοβαρές καταστροφές. Στο παρελθόν έχει επίσης δουλέψει στην Μπόινγκ, στην ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος και την Ογκούστα, κατασκευάστρια εταιρεία ελικοπτέρων.

Οι κάψουλες είναι βαμμένες σε έντονα χρώματα που δεν απαντώνται στη φύση, ώστε να διακρίνονται εύκολα δια γυμνού οφθαλμού από αέρος.

Η διθέσια κάψουλα στοιχίζει περίπου 14.000 δολάρια, ενώ η τετραθέσια που χωρά μία ολόκληρη οικογένεια ξεκινά από τις 20.000 δολάρια.