ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.......

Ο Δρ Masayuki Ohkado από το Ίδρυμα Γενικής Παιδείας του Πανεπιστημίου Chubu στην Ιαπωνία δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η υπόθεση ενός παιδιού από την Ιαπωνία με αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή«.
Το άρθρο παρουσιάζει την περίπτωση ενός παιδιού από την Ιαπωνία που ισχυρίζεται ότι έχει αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή. Αποτελεί, δηλαδή, μία υπόθεση μετενσάρκωσης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπόθεση, στην ηλικία των τριών ετών το παιδί άρχισε να μιλάει για τη ζωή που ισχυριζόταν ότι είχε ζήσει πριν, ενώ η συμπεριφορά του χαρακτηριζόταν από ασυνήθιστα και παράξενα σημάδια τα οποία δε σχετίζονταν με την τρέχουσα ζωή του, αλλά φαίνεται ότι ταίριαζαν με κάποια προηγούμενη ζωή.
Έδειχνε, ακόμη, έντονη επιθυμία να επιστρέψει κοντά στην προηγούμενη μητέρα του, ωστόσο, οι αναμνήσεις αυτές άρχισαν να ξεθωριάζουν όταν το παιδί πλησίασε την ηλικία των επτά ετών και εξαφανίστηκαν τελείως όταν έδωσε μία συνέντευξη στην ηλικία των εννέα ετών.
Το ασυνήθιστο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι το μέρος το οποίο ισχυρίζεται το παιδί ότι έζησε την προηγούμενή του ζωή απέχει πολύ από το σημερινό τόπο διαμονής. Παρά τις λεπτομερείς πληροφορίες που έδωσε, η υπόθεση παραμένει έως σήμερα άλυτη.
Ο Ohkado συμπεραίνει: «Παρά τις λεπτομερείς δηλώσεις του παιδιού για την προηγούμενή του ζωή, η έρευνα για την προηγούμενη προσωπικότητά του δεν ήταν επιτυχής και η υπόθεση παραμένει άλυτη. Ωστόσο, μερικές από τις ιδιαίτερες πληροφορίες που έδωσε το παιδί και κάποια στοιχεία της παράξενης συμπεριφοράς του, έδειξαν ότι το θέμα έχει έντονα στοιχεία παραφυσικού χαρακτήρα.

Tags: