Παγκόσμια ημέρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Η MMD, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips, παρουσιάζει μερικές συμβουλές για ένα, όσο το δυνατόν, πιο υγιές περιβάλλον εργασίας.

Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι το εργασιακό άγχος. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την πίεση στην εργασία, αποτελούν τις βασικές αιτίες του εργασιακού άγχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ξοδεύουμε πάνω από το 1/3 των ωρών που είμαστε ξύπνιοι δουλεύοντας, κατά συνέπεια η μείωση του άγχους είναι πολύ σημαντική.

Για να αποφύγετε την κόπωση των ματιών και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια οθόνη που ελαχιστοποιεί την ένταση.

Η σωστή στάση του σώματος είναι καθοριστικής σημασίας για να αποφευχθούν τυχόν πόνοι στη πλάτη, το πιο συνηθισμένο παγκοσμίως πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία.
Επιλέγοντας μια ρυθμιζόμενη βάση οθόνης, όπως τη «SmartErgoBase» της Philips, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το ύψος, την κλίση και την περιστροφή της οθόνης εξασφαλίζοντας τη ορθότερη θέση στο ύψος των ματιών τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την καλύτερη στάση του σώματος καθώς και μειωμένες πιθανότητες για πόνο στην πλάτη.

Βασικός παράγοντας για την ευεξία, την παραγωγικότητα και την υγεία μας στο χώρο εργασίας είναι το τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Η αισθητική του χώρου, όπως και η επιλογή μιας μεγαλύτερης οθόνης, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ακόμη πιο ευρύχωρου περιβάλλοντος εργασίας. Με περισσότερο χώρο στην οθόνη για ανοιχτά παράθυρα εργασίας ταυτόχρονα, περιορίζεται η διάσπαση προσοχής που προκαλεί το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων ή το scrolling.

Tags: