Πετούν ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα για το καλό του χρόνου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται πάντα τέτοια εποχή η αστυνομία στη συνοικία Χίλμπροου του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι κάτοικοι προβαίνουν σε ένα περίεργο και συνάμα επικίνδυνο έθιμο.
Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ρίχνουν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, για το καλό του χρόνου! Βέβαια, συχνά πυκνά συμβαίνουν και ατυχήματα, αφού αρκετοί παραμένουν ανυποψίαστοι. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος μετά τη δύση του ηλίου θα επιστρατευθούν οχήματα καταστολής, ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, για παν ενδεχόμενο.
Η ελπίδα όλων είναι αυτή τη φορά να υπάρξουν λιγότεροι τραυματισμοί. Ο κόσμος ξεφορτώνεται συνήθως παλιές ή προβληματικές συσκευές, πριν αγοράσει καινούριες. Ψυγεία, τηλεοράσεις, κουζίνες, καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες ακόμα και κρεβάτια είναι μερικά από αυτά που… φεύγουν από τα μπαλκόνια.
Πέρυσι, ο τελικός απολογισμός ήταν 14 τραυματίες, πέντε περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά. Πάντως, οι πιο πολλοί κάτοικοι δεν φοβούνται και τονίζουν πως συνήθως τραυματίες είναι οι ανυποψίαστοι περαστικοί και οι μεθυσμένοι, αφού οι γνωρίζοντες μένουν στο σπίτι τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν και οι χαρούμενοι της υπόθεσης. Πρόκειται για τους παλιατζήδες και συλλέκτες σκουπιδιών.

Tags: