Στα σκαριά οι "έξυπνες" νταλίκες!

Ένα τεράστιο βήμα παραπέρα αποφάσισε να πάει μία γερμανική εταιρεία το σχεδιασμό των νταλικών, δημιουργώντας τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς όμως να υπάρχει οδηγός πίσω απο το τιμόνι και αυτό διότι πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα νταλίκα που λειτουργεί αυτόματα και δέχεται όλες τις απαραίτητες εντολές μέσω υπολογιστή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler έχει ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό και έχει τοποθετήσει τις αυτόνομες αυτές νταλίκες σε δρόμους στη Νεβάδα των ΗΠΑ για δοκιμές ενώ αναμένεται η έγκριση για να μπορέσουν να δοκιμάσουν τα "έξυπνα" αυτά φορτηγά στη Στουγκάρδη, σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλος δισταγμός όσον αφορά το συγκεκριμένο εγχείρημα και γι'αυτό το λόγο, προς το παρόν, υπάρχει πάντα μέσα στη νταλίκα ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν οδηγεί, παρά μόνο παρακολουθεί και είναι απλά σε ετοιμότητα να επέμβει αν συμβεί κάτι.

Οι ειδικοί πάντως λένε πως θα περάσουν πολλά χρόνια προτού καταφέρει το κοινό να εμπιστευτεί το γεγονός οτι ένα τόσο βαρύ όχημα θα κινείται ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει οδηγός μέσα.

Tags: