Στην κατάψυξη ωάρια υπαλλήλων απο Facebook και Apple.

Σε μία ιδιαίτερη προτροπή ως προς τους υπαλλήλους τους προχώρησαν το Facebook και η Apple, όπου δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες υπαλλήλους τους να «παγώσουν» τα ωάρια τους με σκοπό να καθυστερήσουν την όποια πιθανή τεκνοποίηση.

Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την συλλογή, την κατάψυξη και την διατήρηση των ωαρίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς αγγίζει σε περιπτώσεις τα 20.000 δολλάρια. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι εταιρείες αποφάσισαν να καλύψουν σε όλες τις περιπτώσεις, όλα τα έξοδα για την διαδικασία αυτή.

Γενικότερα, αυτή η μέθοδος έχει αναπτύξει φανατικούς υποστηρικτές και πολλές είναι οι γυναίκες που επιθυμούν να κρατήσουν τις επιλογές τους λίγο πιό ανοιχτές και να κάνουν καριέρα πριν γίνουν μητέρες. Άλλωστε, έχει πάψει να θεωρείται πειραματική εδώ και δύο χρόνια και μέχρι τότε την χρησιμοποιούσαν κυρίως καρκινοπαθούσες γυναίκες.

Μεγάλος λοιπόν ο ντόρος γύρω απο αυτή την απόφαση των δύο μεγάλων εταιρειών. Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα από τον Ιανουάριο. Η Google θα ακολουθήσει από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Tags: