Στόχος των χάκερ οι σύγχρονες κλινικές και τα νοσοκομεία

Οι κυβερνο - επιθέσεις από τους χάκερ, δεν έχουν στόχο μόνο ιδιώτες και επιχειρήσεις. Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κλινικές και τα νοσοκομεία έχουν αντίστοιχα ενσωματώσει τα πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα. Δυστυχώς, οι χάκερ δεν κάνουν εξαιρέσεις με αποτέλεσμα κλινικές και νοσοκομεία να αποτελούν πλέον έναν ακόμα στόχο επιθέσεων.

Ένας από τους ειδικούς της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab, διεξήγε έρευνα πεδίου σε ιδιωτική κλινική, προσπαθώντας να ανακαλύψει πιθανές αδυναμίες ασφάλειας και τρόπους αντιμετώπισής τους. Οι ευπάθειες εντοπίστηκαν σε ιατρικές συσκευές που «άνοιξαν την πόρτα» στους ψηφιακούς εγκληματίες, για πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και ευρύτερα στην «ευημερία» τους.

Μια σύγχρονη κλινική είναι ένα πολύπλοκο σύστημα: διαθέτει εξελιγμένες ιατρικές συσκευές που περιλαμβάνουν πλήρως λειτουργικούς υπολογιστές, με Λειτουργικό Σύστημα και εγκατεστημένες εφαρμογές. Οι γιατροί βασίζονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή. Επιπλέον, όλες οι τεχνολογίες του τομέα της Υγείας είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και οι ιατρικές συσκευές και οι νοσοκομειακές υποδομές πληροφορικής έχουν υπάρξει και προηγουμένως στόχος των χάκερ.

Tags: