Συσκευή επιτρέπει σε κωφούς να ακούνε με τη...γλώσσα.

Μία νέα και άκρως πρωτοποριακή συσκευή έκανε την εμφάνιση της και σίγουρα έρχεται για να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μέχρι τώρα, ο ιδανικότερος τρόπος για να μπορέσουν κωφοί ασθενείς να αποκτήσουν ξανά την ακοή τους ήταν τα κοχλιακά εμφυτεύματα, τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο να αποκαταστήσουν την ακοή κωφών ασθενών, δεν παύουν όμως να είναι μία επεμβατική διαδικασία, η οποία δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε μία ομάδα επιστημόνων απο το πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δημιουργία μίας συσκευής, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να «ακούει», ακουμπώντας την γλώσσα του πάνω σε αυτή.

«Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι μια άλλη μορφή αισθητηριακής υποκατάστασης. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι πολύ αποτελεσματικά και έχουν μεταμορφώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων, ωστόσο δεν είναι κατάλληλα για όλους. Πιστεύουμε ότι η δική μας συσκευή θα είναι το ίδιο αποτελεσματική, όμως θα απευθύνεται σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και με μικρότερο κόστος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου, John Williams.

Tags: