Συσκευή που...παλαιώνει κρασί!

Είναι γνωστό πως ορισμένοι λάτρεις και γνώστες του καλού κρασιού δεν διστάζουν πολλές φορές να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν ένα παλιό και σπάνιο μπουκάλι.

Ριζοσπαστική αλλαγή έρχεται να φέρει ένα νέο gadget,το οποίο είνα στη θέση να μετατρέψει και το πιο φτηνό κρασί σε εκλεπτυσμένη γεύση, επιταχύνοντας τη διαδικασία της ωρίμανσης και της παλαίωσης.

Το Sonic Decanter, όπως ονομάζεται η συσκευή, χρησιμοποιεί κύματα ήχου προκειμένου να επιταχύνει την παλαίωση κάθε κρασιού. Μόλις 20 λεπτά αρκούν για να τροποποιηθούν οι ενώσεις του κρασιού και να «κατεβαίνει» πιο εύκολα!

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της συσκευής αυτής, το Sonic Decanter, χρησιμοποιώντας τα υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα, μπορεί και διασπά τα συντηρητικά που περιέχονται, κάνει λιγότερο αισθητές τις τανίνες και προκαλεί την απελευθέρωση αρωμάτων που κανονικά δεν υπάρχουν σε «νεαρά» κρασιά.

Μέχρι στιγμής, οι δημιουργοί του εν λόγω gadget προσπαθούν να βρουν χρηματοδότη μέσω του Kickstarter, προκειμένου το Sonic Decanter να βρει σε παραγωγή μέχρι τον επόμενο Ιούνιο.

Tags: