Τα δύο τρίτα των χρηστών του Office θα είναι στο cloud μέχρι το 2019

Η Microsoft φιλοδοξεί να δώσει έμφαση στο cloud για τους πελάτες του Office, καθώς θεωρεί ότι η πλειοψηφία των χρηστών θα μετοικήσει εκεί.

Η τάση αυτή είναι εμφανής και στις συνδρομές του Office 365, οι οποίες για πρώτη φορά έφεραν έσοδα μεγαλύτερα από τις συνδρομές του απλού Office. H Microsoft, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των φετινών οικονομικών της μεγεθών σημείωσε ότι εντός του οικονομικού έτους 2019 αναμένει τα δύο τρίτα των χρηστών της να είναι στο cloud.

Με την ίδια λογική, η Microsoft αναμένει ότι το 70% των χρηστών των υπηρεσιών Exchange και Outlook θα είναι στο cloud μέχρι και το 2019.

H Microsoft φαίνεται να βλέπει με θετικό μάτι και την ανάπτυξη του LinkedIn, για το οποίο πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν στον τομέα της ενσωμάτωσής του με τα υπόλοιπα προϊόντα της. Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να εμφανιστούν πολλές συνδυαστικές υπηρεσίες, όπως υπόσχεται η εταιρεία.

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι να υπάρχει ένα κοινό προφίλ στο Office 365 και το LinkedIn, με το διαμοιρασμό των δεδομένων και την κοινή ταυτότητα μεταξύ των υπηρεσιών. Παρομοίως, η Microsoft φιλοδοξεί να φέρει μαζί το Dynamics 365 με το LinkedIn.