Τα μελλοντικά ρολόγια της Apple θα διαθέτουν αισθητήρες γλυκόζης αίματος και θερμοκρασίας σώματος

Το φετινό Apple Watch θα μπορούσε να διαθέτει βελτιωμένη οθόνη και ενημερωμένη υποστήριξη εξαιρετικά ευρείας ζώνης, αναφέρει το Bloomberg, αλλά πιο ουσιαστικές βελτιώσεις όπως η παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της γλυκόζης στο αίμα δεν θα εμφανιστούν μέχρι τα επόμενα μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης διάδοχο του πιο προσιτού Apple Watch SE του περασμένου έτους, καθώς και ενός νέου μοντέλου με ακραία σπορ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2022.

Οι βελτιώσεις που έρχονται στο φετινό μοντέλο, το οποίο σχεδόν σίγουρα θα ονομάζεται Σειρά 7, φαίνεται να είναι μικρές. Οι οθόνες της οθόνης λέγεται ότι είναι λεπτότερες και μια νέα τεχνική πλαστικοποίησης θα μπορούσε να μειώσει την απόσταση μεταξύ της οθόνης και του μπροστινού καλύμματος. Η υποστήριξη εξαιρετικά ευρείας ζώνης του ρολογιού θα μπορούσε επίσης να βελτιωθεί αφού αποκτήσει το ντεμπούτο της Apple που φοριέται στη σειρά 6 του περασμένου έτους.

Αλλά τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να φέρουν πιο ουσιαστικές βελτιώσεις για το φορετό της Apple. Στην κορυφή της λίστας είναι ένα νέο χαρακτηριστικό παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα, το οποίο θα μπορούσε αυτόματα να καταγράψει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για διαβητικούς χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσει ένα δάχτυλο για να τραβήξει αίμα. Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό παρακολούθησης της θερμοκρασίας του σώματος στο δρόμο, το οποίο φέρεται να έχει σημειώσει αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα μπορούσε να εμφανιστεί στην ανανέωση του ρολογιού 2022, ενώ η παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα απέχει αρκετά χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple συζητούσε εσωτερικά να κυκλοφορήσει ένα στιβαρό smartwatch που απευθύνεται σε χρήστες σπορ. Αναφέρει τώρα ότι αυτό το μοντέλο, που αναφέρεται εσωτερικά ως έκδοση «εξερευνητής» ή «περιπέτεια», είναι απίθανο να κυκλοφορήσει φέτος και θα μπορούσε να φτάσει το 2022. Ωστόσο, το Bloomberg προειδοποιεί ότι αυτό, όπως και όλα τα προειδοποιητικά σχέδια της Apple, υπόκεινται σε αλλαγές .