Το απόλυτο gadget για σινεφίλ!

Είναι άπειρες οι φορές που καθόμαστε για να παρακολουθήσουμε μία ταινία και καταλήγουμε να βλέπουμε μόνο τα πρώτα δέκα λεπτά, αφού μετά μας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ιδέα τί έγινε στο τέλος.

Λύση σε αυτό το «πρόβλημα» φαίνεται να βρήκε η UK Virgin Media, η οποία σχεδιάζει ένα νέο και μοναδικό wearable, το οποίο θα παρακολουθεί και μετράει τους παλμούς της καρδιάς και μόλις εκείνοι «πέσουν» επειδή θα έχουμε κοιμηθεί, θα στέλνει εντολή στο Tivo και έτσι εκείνο θα ξεκινά την εγγραφή, για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε αυτό που βλεπαμε αργότερα.

Η συσκευή σχεδιάστηκε από τον Ryan Oliver 15 ετών και τον Jonathan Kingsley 14 ετών, μαθητές στο Manchester Creative Studio και θα ξεκινήσουν τις δοκιμές με το νέο έτος. Η Virgin Media, μέσω του project Switched on Futures, ανέθεσε στα 2 παιδιά τη κατασκευή του 3D printed βραχιολιού KipstR. Χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα για τους παλμούς του ατόμου που το φοράει και στη συνέχεια αναλαμβάνει, όταν αυτοί πέσουν, τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου του TiVo.

Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να μπει στην επίσημη σελίδα της Virgin Media και να κάνει μία δωρεάν δοκιμή. Αν και πολύ προχωρημένο ως gadget, όπως όλα δείχνουν , θα αργήσει να έρθει και στην χώρα μας.

Tags: