Το επόμενο iPad Pro της Apple θα ενσωματώνει λειτουργία Face ID

Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου Face ID της Apple η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή του θα μπορούσε να υιοθετηθεί και στην επόμενη σειρά iPad Pro, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της KGI Securities, που δημοσιεύθηκαν στις ιστοσελίδες MacRumors και 9to5Mac, θεωρείται βέβαιη η τοποθέτηση της τεχνολογίας Face ID στα μοντέλα της νέας σειράς iPad Pro, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2018.

Η τεχνολογία Face ID βασίζεται στη χρήση της κάμερας True Depth και έκανε την παρθενική της εμφάνιση με την παρουσίαση του iPhone X. Η KGI Securities θεωρεί ότι η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα αύξανε την απήχηση του iPad Pro στο καταναλωτικό κοινό. Ωστόσο, στη σχετική ανάλυση δεν δόθηκαν εκτιμήσεις για την τύχη του Home button και του Touch ID, τα οποία είναι διαθέσιμα στα σημερινά tablets της Apple.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η τοποθέτηση του Face ID στο iPad Pro θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να τοποθετηθεί η νέα κάμερα στο επάνω περιθώριο της συσκευής, δίπλα στην selfie camera. Ο δεύτερος τρόπος είναι να γίνει ένας ριζικός επανασχεδιασμός του iPad Pro κατά τα πρότυπα του iPhone X.

Τέλος, η KGI Securities προβλέπει ότι η τεχνολογία Face ID θα βρει τη θέση της σε περισσότερα μοντέλα iPhone το 2018. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω εκτιμήσεις.