Το πιο λεπτό smartphone του κόσμου έρχεται για να μείνει!

Δυναμική είσοδο στον χώρο των smartphone έκανε η εταιρεία Oppo, η οποία πήρε τα ηνία, σχεδιάζοντας και δημιουργόντας το λεπτότερο smartphone που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το νέο αυτό κινητό τηλέφωνο έχει πάχος μόλις 4,85 χιλιοστά και θεωρείται αξεπέραστο σε στυλ και design. Παρά το υπερβολικά λεπτό μεταλλικό του σώμα, το R5 διαθέτει οθόνη AMOLED 5,2 ιντσών ανάλυσης 1080p και με pixel density 423ppi, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 615 (quad 2,1GHz και quad 1,5GHz) με υποστήριξη 64-bit, 2GB RAM, γραφικά Adreno 330, 16GB αποθηκευτικού χώρου (χωρίς επέκταση microSD), δύο ψηφιακές κάμερες των 13 και 5 Megapixels με διάφραγμα φακού f/2.0, δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυα LTE, ενσωματωμένο ραδιόφωνο, καθώς και μπαταρία 2.000mAh με γρήγορη φόρτιση μέσω VOOC, ένα κοινό του χαρακτηριστικό με το N3.

Όλα αυτά μαζί δεν προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος στην συσκευή, η οποία ζυγίζει μόλις 155 γραμμάρια. Αντίθετα από το Elfie S5.1 της Gionee, εδώ στο Oppo R5 απουσιάζει η υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για ακουστικά, οπότε θα χρειαστείτε ειδικό mini-προσαρμογέα USB ή Bluetooth. Ακόμη, ένα αρνητικό του είναι πως ο αποθηκευτικός του χώρος περιορίζεται στα 16GB και δεν παρέχεται η επιλογή επέκτασης αυτού μέσω κάρτας μνήμης.

Το smartphone αυτό είναι καλά γυαλισμένο και ομοιόμορφο, έτσι ώστε να δίνει μία διαφορετική αίσθηση όταν το κρατάτε. Μπορεί να πει κανείς πως έχει τίποτα να ζηλέψει απο άλλες συσκευές τέτοιου είδους, αφού, για παράδειγμα, έχει ενσωματωθεί εντός του ένα σύστημα ψύξης όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από τις μητρικές κάρτες των Η/Υ, με σκοπό να μην υπάρξει η πιθανότητα υπερθέρμανσης.

Το ολοκαίνουριο και πολυτελές Oppo R5 θα κυκλοφηρήσει παγκοσμίως τον Δεκέμβριο που θα μας έρθει και θα είναι διαθέσιμο σε ασημί, χρυσό και γκρι, ενώ το κόστος του θα αγγίζει τα 399 ευρώ.

Tags: