Το προσβλητικό σφάλμα της Google.

Πανικός ξέσπασε όταν μία απο τις εφαρμογές της Google χαρακτήρισε ως...γορίλες ένα ζευγάρι έγχρωμων. Πρόκειται για τη γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφιών , Google Photos, η οποία βάζει αυτόματα ετικέτες σε φωτογραφίες που επιλέγουν να ανεβάσουν οι χρήστες.
Όταν το εν λόγω ζευγάρι ανέβασε στην εφαρμογή τις φωτογραφίες του, η εφαρμογή πρόσθεσε αυτόματα ετικέτες σε καθεμία από αυτές με βάση το θέμα των εικόνων. Σε μία φαίνεται η κοπέλα να οδηγεί το ποδήλατό της και στην αντίστοιχη ετικέτα αναγράφεται η λέξη "ποδήλατα". Ωστόσο, σε μία φωτογραφία όπου φαίνονται από κοντά τα πρόσωπα του ζευγαριού, η ετικέτα που επιλέχθηκε ήταν "γορίλες".
Το ζευγάρι φυσικά έσπευσε να δημοσιοποίησει το χείριστο αυτό γεγονός και ο καταιγισμός αρνητικών σχολίων που προκλήθηκαν, οδήγησε την Google να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας ως "κακοήθεια" το σφάλμα αυτό.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Στο παρελθόν, όσοι χρήστες ανέβαζαν φωτογραφίες με τα σκυλιά τους, είχαν παρατηρήσει πως οι ετικέτες τα εμφάνιζαν ως άλογα!

Tags: