Χωρίς πετρέλαιο ή βενζίνη. Swincar είναι η λύση!

Το τετράτροχο ηλεκτρικό όχημα Swincar αναμένεται να βγει στην παραγωγή περίπου στα τέλη Οκτωβρίου. Οι τέσσερις τροχοί του έχουν ανεξαρτησία στην κίνηση, έτσι ώστε να μπορούν να ξεπερνούν και το πιο δύσκολο εμπόδιο και αυτό το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό στους λάτρεις της περιπέτειας, μιας και ανεβαίνει ακόμα και σε επίπεδα με κλήση 70%.. Η εταιρία που το κατασκεύασε βρίσκεται στη νότια Γαλλία.
«Έχουμε ένα όχημα που είναι εντελώς ηλεκτρικό. Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των τετράτροχων αυτής της κατηγορίας έχουν μηχανές που καίνε ντίζελ, το Swincar δεν κάνει θόρυβο και δεν μολύνει. Μπορεί να διασχίζει πολύ δύσκολα εδάφη και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις με αυτό το όχημα πράγματα που δεν μπορείς με τα άλλα που έχουν κανονική κίνηση» δήλωσε ο Τιερί Ζαμ, της εταιρίας Mecanroc.
Κάθε τροχός έχει το δικό του ηλεκτρικό κινητήρα και ανεξάρτητη ανάρτηση στο τέλος του κάθε βραχίονα. Αυτό σημαίνει ότι οι τροχοί μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα, με το κάθισμα του οδηγού να βρίσκεται κάπου ανάμεσα, επιτρέποντάς του να στέκεται στο κέντρο. Το όχημα έχει 1,3 μέτρα μήκος και 1,3 μέτρα πλάτος και είναι από αλουμίνιο. Ζυγίζει 150 κιλά και μπορεί να πιάσει τα 40 χλμ την ώρα.
«Οι δυνατότητες χρήσεις του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυτό αφορά και την βασική έκδοση. Επιτρέπει σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, γιατί οι βραχίονες και στις δύο πλευρές στους οποίους είναι προσαρμοσμένες οι ρόδες, μπορούν να ανοίξουν και να μπει εκεί ένα αναπηρικό καρότσι» συμπλήρωσε ο Τιερί Ζαμ.
.

Tags: