Σεπτέμβριος 2017

Google και Levi Strauss έφτιαξαν «έξυπνο μπουφάν» που συνδέεται στο Ιντερνετ

Επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται να φέρει η σύμπραξη της Google με την Levi Strauss από την οποία προέκυψε το «έξυπνο μπουφάν».

Πρόκειται για ένα τζιν μπουφάν το οποίο δημιουργήθηκε μετά από δύο χρόνια συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και ονομάζεται «Levi’s Commuter Trucker Jacket with Jacquard by Google». Το νέο μπουφάν θα είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ένα απλό τζιν μπουφάν και γι αυτό θα κοστίζει περίπου 350 δολάρια.

H Apple αφαιρεί τη μηχανή αναζήτησης Bing από τις συσκευές της

Η Apple επιλέγει τη μηχανή αναζήτησης της Google έναντι εκείνης της Microsoft για τις συσκευές της με λειτουργικό iOS και MacOS.

Έτοιμο το Υπερατλαντικό υποθαλάσσιο καλώδιο της Microsoft και του Facebook που αλλάζει το Διαδίκτυο

Ήταν τον Αύγουστο του 2016 όταν η Microsoft και Facebook αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα γιγάντιο υποθαλάσσιο καλώδιο μήκους 6.600 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και διαδικτύου.

Οι δύο εταιρίες κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να ολοκληρώσουν το έργο. Το καλώδιο πλέον ενώνει την Virginia Beach στη Virginia με το Bilbao της Ισπανίας και αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2018.

Ο Μπιλ Γκέιτς μετανιώνει για το Ctrl+Alt+Delete

Πρόσφατα ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε πως αν γυρνούσε πίσω το χρόνο, θα τροποποιούσε την επιλογή the Ctrl+Alt+Delete σε ένα μόνο πλήκτρο.

Η δήλωσε αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικού διαλόγου στο Bloomberg και ήταν απάντηση σε ερώτηση γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο συνδυασμό επιλογών για την πρόσβαση στη γραμμή εργαλείων σε υπολογιστή Windows.

Microsoft: Περισσότερες Mixed Reality… αποκαλύψεις στις 3 Οκτωβρίου

Η Microsoft ξεκίνησε την αποστολή προσκλήσεων για ένα event που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, στο Σαν Φρανσίσκο, και θα έχει σαν θέμα τις τελευταίες κινήσεις της εταιρείας στον τομέα του Mixed Reality.

Στο event θα παρουσιαστούν από τον επικεφαλής τους σχετικού τομέα της Microsoft, Alex Kipman, «η τελική Windows Mixed Reality εμπειρία, που θα γίνει διαθέσιμη σε Windows 10 συστήματα την ερχόμενη εορταστική περίοδο (δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων)».

Εντυπωσιακές αλλαγές θα φέρουν οι επενδύσεις στις οπτικές ίνες

Εντυπωσιακές αλλαγές στη ζωή των πολιτών, στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στο έργο των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας θα φέρει η αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών και το πέρασμα του συνόλου του δικτύου στην εποχή των οπτικών ινών.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πολλαπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης και θα δημιουργηθούν νέα κίνητρα για τους διεθνείς επενδυτές, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Μήνυση κατά της Google για διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες

Τρεις υπάλληλοι της Google κατέθεσαν μήνυση ενάντια στην εταιρεία, κατηγορώντας την για διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες τόσο σε ό,τι αφορά τις αποδοχές όσο και τη διαδικασία προαγωγών.

Η μήνυση κατατέθηκε στο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ερευνά τη Google για πιθανή ύπαρξη περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εντυπωσιακό το νέο iPhone – Όλες οι πληροφορίες

Το πέρασμά της στην επόμενη ημέρα της τεχνολογίας με τα νέα iPhone 8, καθώς και τα βελτιωμένα Apple Watch και Apple TV παρουσίασε η εταιρεία στο αμφιθέατρο Στιβ Τζομπς. Η εκδήλωση είναι σε εξέλιξη.

Η παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς των προϊόντων της ξεκίνησε με το Apple Watch. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το Apple Watch είναι αυτήν τη στιγμή το πρώτο έξυπνο ρολόι σε πωλήσεις. Η τρίτη γενιά του θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και ομορφότερο σχεδιασμό. Το νέο ρολόι:

- Θα έχει πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστή και μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια

Έρχεται νέα αναβάθμιση στο Facebook που θυμίζει εφαρμογή γνωριμιών

Μια νέα αναβάθμιση φαίνεται ότι σχεδιάζει το Facebook, που με κάποιον τρόπο θυμίζει σε εφαρμογή γνωριμιών.

Σε λίγο καιρό, το κοινωνικό δίκτυο φαίνεται ότι θα προσθέσει τη δυνατότητα στους χρήστες να δηλώνουν πως θέλουν να βγουν έξω με κάποιον φίλο τους.

Μάλιστα, δίνεται η επιλογή «ναι» και «όχι» και η ενημέρωση θα εμφανίζεται μόνο εάν και οι δύο απαντήσουν θετικά.

Σελίδες