Νοέμβριος 2017

Επιστήμονες έφτιαξαν μουσική με «πρώτη ύλη» τα δεδομένα της 40ετούς αποστολής του Voyager 1

Μουσική η οποία δημιουργήθηκε από τα δεδομένα που έχει μεταδώσει πίσω στη Γη το διαστημόπλοιο Voyager 1, καθ'όλη τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών της αποστολής του, παρουσιάζει η NASA στο πλαίσιο της SC17 Supercomputing Conference στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Γιατί η κάμερα του iPhone X προκαλεί ανασφάλεια στους χρήστες

Είναι τόσο καλή, που πολλοί χρήστες τη φοβούνται. Η κάμερα του iPhone X έχει σχεδιαστεί για φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να εκφράζουν ανασφάλεια να τη χρησιμοποιήσουν.

Το iPhone X, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει πολύ καλύτερη οθόνη ακόμη κι από το iPhone 8 και το Plus. Επίσης, υποστηρίζει το νέο Φωτισμό Πορτρέτου, που παράγει εφέ φωτισμού υψηλής ποιότητας.

Στίβεν Χόκινγκ: H Γη θα καταστραφεί, αλλάξτε Πλανήτη

SOS εκπέμπει, για άλλη μια φορά, ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, μιλώντας σε συνέδριο τεχνολογίας στο Πεκίνο.

Ο Στίβεν Χόκινγκ προβλέπει ότι μέχρι το 2600 ο πλανήτης Γη θα έχει γίνει μια φλεγόμενη σφαίρα και προτείνει οι άνθρωποι να βρουν λύσεις, όπως η «μετακόμιση» σε άλλα άστρα. Έχει, μάλιστα, και πρόταση καθώς θεωρεί καλύτερη υποψηφιότητα ένα «γειτονικό» αστρικό σύστημα του Άλφα Κενταύρου.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του οι παράγοντες που οδηγούν στην καταστροφή του πλανήτη είναι η αύξηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες.

Ανακαλύφθηκε ψυχρό νέφος σκόνης γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο ψυχρό νέφος σκόνης γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, το κοντινότερο άστρο στο ηλιακό μας σύστημα, που βρίσκεται σε απόσταση μόνο τεσσάρων ετών φωτός.

Η ανακάλυψη, που έγινε με το τηλεσκόπιο ALMA του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή, ενισχύει τις ενδείξεις ότι γύρω από το πιο κοντινό άστρο υπάρχει ένα μεγάλο πλανητικό σύστημα.

Το Microsoft Surface Pro LTE Advanced έρχεται τον Δεκέμβριο

Η ύπαρξη του νέου Surface Pro με υποστήριξη LTE Advanced είχε ήδη προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ κατά τη διάρκεια του χθεσινού Future Decoded επισημοποιήθηκε το λανσάρισμά του τον Δεκέμβριο.

Η συσκευή θα εξοπλίζεται με το μόντεμ Qualcomm X16 με ενσωματωμένες 20 συχνότητες για ανεμπόδιστη συνδεσιμότητα ουσιαστικά σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Το Microsoft Surface Pro LTE Advanced θα υποστηρίζει την τεχνολογία LTE Cat.9 που θα του επιτρέπει να επιτυγχάνει ταχύτητες download έως και 450Mbps.