Δεκέμβριος 2015

Τέλος στα passwords!

Ένα νέο και πολύ ξεχωριστό project ετοιμάζει η Google που θα δώσει φτερά σε εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο καθώς θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε όλα όσα γνωρίζαμε!

Το project αυτό αφορά υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το Gmail και θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει είσοδο χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογήσει το password του.

Όπως αναφέρουν πηγές, η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα το οποίο θα μας επιτρέπει να κάνουμε "είσοδο" και να συνδεθούμε σε μία υπηρεσία, χρησιμοποιώντας σαν κωδικό το smartphone μας.

Tags: 

Η μικρότερη εικόνα που τυπώθηκε ποτέ!

Ένα νέο ρεκόρ Γκίνες κατάφερε να κατακτήσει μία ομάδα επιστημόνων απο την Ελβετία, οι οποίοι κατάφεραν να εκτυπώσουν με inkjet εκτυπωτή την μικρότρη φωτογραφία που υπάρχει στη γή!
Το μέγεθος της εικόνα φτάνει μόλις τα 0.08 χιλιοστά επί 0.115 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος της εικόνας είναι όσο το πάχος μιας σελίδας Α4, γεγονός που όπως μπορείτε να καταλάβετε ενθουσίασε πολύ τους ερευνητές.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να εκτυπώσουν την εικόνα χρησιμοποιώντας «κβαντικές κουκίδες», μία νέα επαναστατική τεχνολογία η οποία αξιοποιείται και για τη δημιουργία τηλεοράσεων.

Tags: 

Νέος ιός στο facebook.

Ένας ακόμα ιός έκανε την εμφάνιση του σε πολλά προφίλ στο facebook και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για το τί μπορεί να προκύψει απο κάτι τέτοιο.

Ο συγκεκριμένος ιός έρχεται σε μορφή ειδοποίησης. Σου έρχεται μία ειδοποίηση πως ένας φίλος σε έχει προσθέσει με ετικέτα σε μία φωτογραφία ή σε έχει αναφέρει σε κάποιο σχόλιο.

Tags: 

Θήκη με μπαταρία για iPhone.

Με νέο gadget έρχεται η Apple να καταπλήξει τους χρήστες της, οι οποίοι φαίνεται πως συνεχώς ζητούν όλο και μεγαλύτερη αυτονομία στην μπαταρία του κινητού τους, χωρίς όμως να θέλουν να διακινδυνεύσουν να μεγαλώσει περισσότερο το πάχος της συσκευής.

Αρκετά δύσκολο κατόρθωμα, αν μας ρωτάτε. Η Apple λοιπόν, πρωτοπόρος της τεχνολογίας και της καινοτομίας, προχωρά στη κατασκευή μίας ειδικά διαμορφωμένης θήκης κινητού, η οποία θα διαθέτει μία εξτρά μπαταρία που θα μπορεί να χαρίσει το κινητό σας εως και 25 ώρες παραπάνω ζωής.

Tags: 

Έρχεται το smartphone που...πλένεται!

Ταλαιπωρήστε με την ιδέα και μόνο πως το κινητό σας τηλέφωνο είναι εστία μικροβίων και βλαβερών οργανισμών; Δεν έχετε και απόλυτο άδικο, καθώς η καθημερινή και βαρέα χρήση που κάνουμε με τις συγκεκριμένες συσκευές, τις καθιστά αυτόματα και γεμάτες μικρόβια.

Μία ιαπωνική εταιρεία όμως έρχεται για να βάλει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, δημιουργόντας το πρώτο smartphone το οποίο μπορεί να πλυθεί! Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές για αδιάβροχα κινητά, τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα βρέξετε.

Tags: 

Γιγαντιαία δωρεά απο τον Ζάκερμπεργκ και τη σύζυγο του.

Σε μία απίστευτη απόφαση προχώρησε το ζεύγος Ζάκερμπεργκ, με αφορμή ίσως τον πρόσφατο ερχομό της κορούλας τους, για χάρη της οποίας μάλιστα ο συνιδρυτής του Facebook αποφάσισε να πάρει και άδεια απο την εργασία του.

Η πρωτοβουλία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και της Πρισίλα Τσαν, της συζύγου του, είναι να δωρίσουν το θεαματικό ποσοστό του 99% των μετοχών τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα φιλανθρωπίας που θα εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Tags: