Απρίλιος 2016

Στη θέση του Διευθυντή Τεχνολογίας στη Microsoft Ελλάς ο Φώτης Δραγανίδης

Ο Φώτης Δραγανίδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή Τεχνολογίας στη Microsoft Ελλάς, συνεχίζοντας το έργο της Μυλαίδης Στούμπου, η οποία ανέλαβε νέο ρόλο ως Director Cloud Productivity Sales, υπεύθυνη για την αγορά της Γερμανίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Tags: 

Νέα επικοινωνία για άμεσο chat

Μία νέα συνεργασία ξεκινήσαμε με το Chatters.gr ώστε να μπορείτε εύκολα, γρήγορα και άμεσα να συζητάτε με τους φίλους μέσω της πλατφόρμας.

Το δίκτυο δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία μιας παρέας ατόμων που κοινός τους στόχος είναι ο πειραματισμός και η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών πάνω σε τεχνολογίες δικτύων.

Σκοπός του δικτύου μας είναι να προσφέρει άμεσο chat στα διάφορα θεματικά rooms χωρίς καμία εγγραφή. Συζητείστε. Κάντε φίλους. Ρωτήστε αυτό που σας απασχολεί και πάρτε άμεση απάντηση.

Tags: 

Για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της κατηγορείται η Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρασε εκ νέου στην επίθεση κατά της Google, κατηγορώντας την αμερικανική εταιρεία ότι «καταχράται την κυρίαρχη θέση της επιβάλλοντας περιορισμούς στους κατασκευαστές συσκευών που φέρουν (το σύστημά της) Android και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».

Η Κομισιόν απηύθυνε στην Google μια «ανακοίνωση παραπόνων» -ένα είδος κατηγορητηρίου στην διάλεκτο των Βρυξελλών-όσον αφορά το σύστημα εκμετάλλευσης και τις εφαρμογές Android, έπειτα από μια έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015.

Tags: 

Ανακυκλώσιμος χρυσός από την Αpple

Σχεδόν έναν τόνο χρυσό, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέκτησε η Apple από την ανακύκλωση 40,8 τόνων ηλεκτρονικών iPhone, iPad, iPod και Mac το 2015.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση περιβαλλοντικής ευθύνης της εταιρείας, τα δύο-τρίτα των ηλεκτρονικών αυτών συσκευών μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου, αφού πρόκειται για σίδηρο, κοβάλτιο, αλουμίνιο, χαλκό, ασήμι και χρυσό.

Έτσι η Apple καταφέρνει να γεμίζει τα ταμεία της ακόμα περισσότερο όχι μόνο από τις πωλήσεις αλλά και από τις ανακυκλώσιμες συσκευές.

Tags: 

Δημιούργησαν τον μικρότερο μαγνήτη

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων κατάφερε να δημιουργήσει τον μικρότερο δυνατό σταθερό μαγνήτη, αποτελούμενο από μόνο ένα άτομο. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντική παραγωγή μίνι συσκευών μαγνητικής αποθήκευσης. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχαν μεγαλύτεροι και πιο ασταθείς μαγνήτες των τριών έως 12 ατόμων.

Εξελίσσονται οι αγορές με την τεχνολογία

Πριν από Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020, η Ιαπωνία αναζητεί τρόπους πρόληψης της εγκληματικότητας και της ανακούφισης του στρες των ταξιδιωτών καθώς με το συγκεκριμένο σύστημα δεν χρειάζεται να μεταφέρουν μετρητά ή πιστωτικές κάρτες. Το πείραμα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αξιολογήσει πλήρως το σύστημα πριν το εφαρμόσει πλήρως.

Το πείραμα θα διαθέτει σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων σε δημοφιλείς λιανοπωλητές, σε τουριστικά κέντρα, 300 συνολικά καταστήματα με σουβενίρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Tags: 

Στόχος των χάκερ οι σύγχρονες κλινικές και τα νοσοκομεία

Οι κυβερνο - επιθέσεις από τους χάκερ, δεν έχουν στόχο μόνο ιδιώτες και επιχειρήσεις. Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κλινικές και τα νοσοκομεία έχουν αντίστοιχα ενσωματώσει τα πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα. Δυστυχώς, οι χάκερ δεν κάνουν εξαιρέσεις με αποτέλεσμα κλινικές και νοσοκομεία να αποτελούν πλέον έναν ακόμα στόχο επιθέσεων.

Tags: 

Πάνω από 100.000 laptops ανακαλεί η Toshiba λόγω της μπαταρίας τους

Η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων και Καταναλωτών των ΗΠΑ έκδωσε μια δημόσια ανακοίνωση εκ μέρους της Toshiba η οποία προειδοποιεί περίπου 91.000 χρήστες στις ΗΠΑ και άλλους 10.000 στον Καναδά σχετικά με ένα θέμα στην μπαταρία του Toshiba laptop τους.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της ανάκλησης το ζήτημα επηρεάζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν εγκατασταθεί σε μοντέλα Portege, Satellite και Tecra. Ο κατασκευαστής του μοντέλου της μπαταρίας είναι η Panasonic.

Tags: 

Τοπικό δίκτυο μέσω ηλεκτρικού ρεύματος στα 1200Μbps

Τα σύγχρονα videogames έχουν πλέον τελείως διαφορετικές απαιτήσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διαδικτυακό παιχνίδι. Έτσι, μία σταθερή σύνδεση στο Internet είναι για τους σύγχρονους gamers ότι πιο σημαντικό υπάρχει.

Οι devolo dLAN Powerline adapters εξασφαλίζουν τέλεια και αδιάλειπτη σύνδεση στο Internet έτσι ώστε οι gamers να ζουν το παιχνίδι τους όπως πρέπει.

Tags: