Νοέμβριος 2016

Τα δίκτυα 5G φέρνουν ανάπτυξη & θέσεις εργασίας

Tα δίκτυα 5G είναι προ των πυλών και εγκυμονούν θεαματικές αλλαγές σε όλους του τομείς βιώσιμης ανάπτυξης, επισήμανε ο Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

Θερμοηλεκτρική μπογιά βάφει τους τοίχους και παράγει ρεύμα!

Σε μια εποχή που τα πράγματα το ένα μετά το άλλο γίνονται πιο «έξυπνα», το ταπεινό βάψιμο δεν μπορούσε να μείνει πίσω. Νοτιοκορεάτες ερευνητές δημιούργησαν μια θερμοηλεκτρική βαφή, που επιτρέπει στους τοίχους (και όχι μόνο) να μετατρέπουν τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό.

Αναλυτές αναμένουν από την Apple για το 2017 πολύ γυαλί και ένα… iPhone 8

Ήδη από τις αρχές του μήνα η KGI Securities είχε δημοσιεύσει μία ανάλυση που «έβλεπε» την Apple να λανσάρει συνολικά τρεις συσκευές iPhone μέσα στο 2017, εκ των οποίων η μία συσκευή θα είχε μια σειρά premium χαρακτηριστικών.

Σε εκείνη την ανάλυση προβλεπόταν ότι το premium μοντέλο θα ήταν ένα iPhone 8 με OLED οθόνη διαγωνίου 5,8 ιντσών το οποίο θα ενσωμάτωνε μια σειρά από πρόσθετα τεχνολογικά καλούδια παίρνοντας έτσι τον χαρακτήρα της επετειακής συσκευής για τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του αρχικού iPhone.

Τεχνολογική (τουλάχιστον) ανάκαμψη υπάρχει

Στην 36η θέση στην κατάταξη ανάπτυξης της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (Information and Communications Technology) βρίσκεται το 2016 η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union).

Το 2015 η χώρα μας βρισκόταν στην 40η θέση, ενώ το τρέχον έτος βρίσκεται πάνω από την Ιταλία, τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία. Στην 1η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Δανία, η Ελβετία και η Μεγάλη Βρετανία.

Τα νέα Nokia smartphones έρχονται το 2017

Το brand Nokia, ίσως το πλέον εμβληματικό της περασμένης δεκαετίας, επιστρέφει όπως όλα δείχνουν εντός του 2017 και πιθανότατα με τα πρώτα smartphones να ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2017.

Η HMD Global, η νεοσυσταθείσα εταιρεία που πλέον είναι ιδιοκτήτης του brand και μπορεί να λανσάρει κινητά τηλέφωνα με αυτό, επιβεβαίωσε την παρουσία της στο επόμενο Mobile World Congress, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 27 Φεβρουαρίου 2017. Φυσικά, αφού συμμετέχει κάποιος στο MWC λογικό είναι να παρουσιάζει και smartphones…

Κινητά - κατάσκοποι της Κίνας

Αν η προοπτική να περάσει ο ισχυρότερος μηχανισμός παρακολούθησης όλων των εποχών στον έλεγχο του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι αρκετά τρομακτική, Αμερικανοί αναλυτές ανακάλυψαν «πίσω πόρτες» που διοχετεύουν μαζικά προσωπικά δεδομένα και στην Κίνα.

Κάποια κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android της Google έχουν ενσωματωμένο λογισμικό που καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών, την ταυτότητα των συνομιλητών τους και ολόκληρο το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων τους, στέλνοντας αυτά και άλλα στοιχεία κάθε 72 ώρες στην Κίνα.

Αφαίρεση χιλιάδων εφαρμογών από το Apple App Store

Η Apple ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αφαίρεση 47.300 εφαρμογών από το App Store, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που πραγματοποιεί. 

Ο αριθμός των 47.300 εφαρμογών είναι εντυπωσιακός, αλλά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη, εάν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η εκκαθάριση έγινε μέσα στον τελευταίο μήνα.

Μέσα στο 2016, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, η Apple αφαιρούσε κατά μέσο όρο 14.000 εφαρμογές ανά μήνα από το App Store, αλλά τώρα τα νούμερα τριπλασιάστηκαν.

Τα ποσοστά αύξησης των εφαρμογών που αφαιρεί η Apple από το App Store έχουν φτάσει το 238%.

Θεαματική σούπερ Σελήνη στον αποψινό ουρανό

 Από τις απογευματινές ώρες έχει πάρει τη θέση της στον ουρανό η «υπερσελήνη», όπως ονομάζεται η πανσέληνος όταν έχει πρωτόγνωρα αυξημένη φωτεινότητα και μέγεθος. Μάλιστα, το φεγγάρι έχει να εμφανισθεί τόσο λαμπερό και μεγάλο από τον Δεκέμβριο του 1948, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ειδικά λίγο μετά την ανατολή του. 

Επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Επτά στα δέκα νοικοκυριά (ποσοστό 69,1% του πληθυσμού της χώρας) έχουν σήμερα πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2015.

Παράλληλα, την τελευταία πενταετία (2011- 2016) σημειώθηκε αύξηση 37,7% στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την κατοικία καθώς και αύξηση στην εν κινήσει χρήση του.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από νοικοκυριά και άτομα, έτους 2016, που πραγματοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε παραγγελία OLED οθονών η Apple

Όπως όλα δείχνουν η Apple έχει πάρει την απόφαση να εξοπλίσει τουλάχιστον μία από τις μελλοντικές εκδόσεις του iPhone 8 με οθόνες τεχνολογίας OLED, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Apple Insider, η απόφαση της Apple φανερώνεται και από τις πρόσφατες εκθέσεις της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη ανάρτηση αποκαλύπτεται ότι η επενδυτική φίρμα J.P. Morgan εντόπισε στα σχετικά αρχεία της Επιτροπής μια συγκεκριμένη παραγγελία υλικού που έχει κατατεθεί από την Apple και έχει, για πρώτη φορά, διάρκεια άνω του ενός χρόνου.

Σελίδες