Μάιος 2017

To όνομα της Motorola επιστρέφει στα smartphones

Μετά από την εξαγορά της Motorola από τη Lenovo, το όνομα που βλέπαμε πάνω στα smartphones ήταν το Moto by Lenovo.

H κατάσταση αυτή αναμένεται να αλλάξει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, αφού η Lenovo αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της Motorola, βάζοντας στο προσκήνιο και πάλι το όνομα Motorola, αντί για το Moto. H κίνηση αυτή εκτιμάται ότι είναι έξυπνη και εμπορικά, καθώς το όνομα Motorola έχει πολλούς φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο και φέρει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον mobile κόσμο.

Διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 100 Mbps στο 70% των γραμμών

Πρόσβαση σε ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Mbps θα έχει το 60% με 70% των νοικοκυριών το φθινόπωρο του 2019, έπειτα δηλαδή από την ολοκλήρωση των επενδύσεων των τηλεπικοινωνιακών...

Online άδειες για πτήσεις drones

Ενα βήμα πιο κοντά στον περιορισμό των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών φέρνει η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) τους πολίτες που επιθυμούν να λάβουν άδεια για πτήσεις συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των γνωστών drones.

Τσιπ που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο για «επαναπρογραμματισμό» του

Τσιπ που θα μπορούν να εμφυτευτούν και να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη σκοπεύει να αναπτύξει η ARM, σε συνεργασία με ερευνητές στις ΗΠΑ.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να εκτελούν διάφορα καθήκοντα, ωστόσο θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και να δούμε τις εφαρμογές του.

"Aντιγράφει" τα φίλτρα του Snapchat το Instagram

Οι μετοχές της Snap Inc υποχώρησαν περισσότερο από 1,3%, καθώς η Facebook Inc ανακοίνωσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό όμοιο με αυτά του Snapchat για το Instagram...

Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την γιγαντιαία κυβερνο-επίθεση η Microsoft

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Microsoft σχετικά με την τεράστια κυβερνο-επίθεση, η οποία έχει πλήξει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 150 χώρες...

Τεράστια κύματα λάβας σαρώνουν το δορυφόρο Ιώ του Δία

Αμερικανοί αστρονόμοι για πρώτη φορά παρατήρησαν δύο τεράστια κύματα λάβας, το καθένα μεγάλο όσο η Ουαλία, να σαρώνουν από αντίθετες κατευθύνσεις τον μεγάλο ενεργό ηφαιστειακό κρατήρα Λόκι Πατέρα του δορυφόρου Ιώ του Δία.

Σελίδες