Ιανουάριος 2017

Smartphone που πλένεται με σαπούνι και νερό!

Η Kyocera είχε πρωτοπορήσει το 2015 με το DIGNO Rafre, ένα smartphone με τόσο καλή αδιαβροχοποίηση που μπορείς να το πλένεις κανονικά με νερό και σαπούνι.

Η εταιρεία παρουσιάζει τώρα τον διάδοχο του που προσφέρει ανθεκτικότητα στο ζεστό νερό, οθόνη που ανταποκρίνεται άψογα σε χρήση με γάντια ή βρεγμένα χέρια και λειτουργίες για διαχείριση χωρίς να το αγγίζεις.

Το νέο Kyocera DIGNO Rafre προορίζεται για χρήση στον χώρο της κουζίνας, καθώς συνοδεύεται από ξεχωριστή εφαρμογή με συνταγές.

Τα επίσημα ευρήματα για τους λόγους ανάφλεξης του Samsung Galaxy Note 7

Με κάθε επισημότητα, η Samsung προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σε συνέντευξη τύπου στην Κορέα στην οποία ανέλυσε τους λόγους για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το Galaxy Note 7 και είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική απόσυρσή του από την αγορά.

Τι να προσέχετε όταν στέλνετε φωτογραφίες μέσω Snapchat

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει για τους κινδύνους αποστολής φωτογραφιών μέσω Snapchat.

Τεχνητός ιστός αράχνης κατά παραγγελία, μέσω βιομιμητικής μεθόδου!

Η παραγωγή τεχνητού ιστού αράχνης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια σημαντικό όραμα πολλών επιστημόνων, ωστόσο μέχρι τώρα οι προσπάθειες περιελάμβαναν «σκληρά» χημικά και είχαν αποτέλεσμα ίνες περιορισμένης χρησιμότητας. Ωστόσο, αυτό αλλάζει χάρη στη δουλειά επιστημόνων του Sveriges lantbruksuniversitet (Σουηδικό Πανεπιστήμιο Αγροτικών Επιστημών) και του Karolinska Institutet, που μπόρεσαν να αναπτύξουν μια μέθοδο η οποία λειτουργεί – με αποτέλεσμα να δηλώνουν πως είναι σε θέση να παράγουν ίνες μήκους χιλιομέτρων οι οποίες για πρώτη φορά είναι πολύ κοντά στον πραγματικό ιστό αράχνης.

Η Samsung θέτει ως στόχο παραδόσεων τα 60.000.000 Galaxy S8

Η Samsung φέρεται να βάζει αρκετά ψηλά τον πήχη για το επερχόμενο Galaxy S8 αφού σχεδιάζει η παραγωγή του να φτάσει στις 60 εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κορεατικών μέσων, βασισμένων σε δηλώσεις προμηθευτών της Samsung, η εταιρεία πέρα από τον στόχο παραδόσεων 60 εκατομμυρίων συσκευών, έχει επίσης μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος από τον Μάρτιο για τα μέσα Απριλίου. Ήδη ένα δημοσίευμα τοποθετεί το λανσάρισμα του Galaxy S8 για τις 18
Απριλίου, σε ειδικό event που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Οι τάσεις της τεχνολογίας, οι κίνδυνοι και ευθύνες

Η τεχνολογία ‘χτυπά’ την πόρτα των καταναλωτών, συγχρόνως δημιουργεί νέα ερωτηματικά και ευθύνες. Οι εξελίξεις στο κλάδο της τεχνολογίας  τρέχουν χωρίς, ταυτοχρόνως να υπάρχει εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου. Drones, IoT, Voice Interfaces, Οικονομία διαμοιρασμού, μιλένιαλς, VR και AR πραγματικότητα αλλάζουν τα δεδομένα των κινδύνων και των ευθυνών

Drones
H διάδοση των drones, ως χόμπι αυξάνεται, ωστόσο τα ερωτηματικά για το πώς θα αντιμετωπιστεί μία περίπτωση ατυχήματος μένουν αναπάντητα.

Μπαταρία από χαρτί!

Aπό ένα φύλλο χαρτιού και ένα υγρό που αντιδρά με βακτήρια αποτελείται η νέα μπαταρία που ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμτον στη Νέα Υόρκη, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει συσκευές παρακολούθησης της γλυκόζης ή ανίχνευσης παθογόνων, καθώς και να κρατήσει σε λειτουργία μικρές ηλεκτρονικές συσκευές για μέρες χωρίς εξωτερική πηγή ενέργειας. 

Η μπαταρία αποτελείται από ένα χαρτί χρωματογραφίας, μια μικρή ταινία νιτρικού αργύρου και ένα στρώμα κεριού, το οποίο σχηματίζει μία κάθοδο. Από την άλλη πλευρά του χαρτιού, ένα αγώγιμο πολυμερές δρα ως άνοδος.